"Тампа" вперше після перемоги в Кубку Стенлі може пробитися у фінал плей-офф НХЛ

Відео
Поділитися
"Тампа" вперше після перемоги в Кубку Стенлі може пробитися у фінал плей-офф НХЛ "Тампа" двічі засмутила одного з найкращих воротарів НХЛ Хенріка Лундквіста © USA Today
"Блискавки" в 2004 році несподівано виграли Кубок Стенлі. Разом з ними перемогу святкував українець Руслан Федотенко. Тепер же команда з Атлантики близька до ще одного звершення.

У півфінальній серії плей-офф Національної хокейної ліги "Тампа Бей Лайтінг" розібрався з фіналістом Кубка Стенлі-2014 Нью-Йорк Рейнджерс 2:0 і тепер знаходиться в одній перемозі від фіналу.

"Блискавці" ведуть в рахунку 3:2 та 27 травня на домашній арені в Тампі можуть оформити перший за 11 років вихід у вирішальну стадію плей-офф.

Нагадаємо, що в сезоні-2003/04 "Тампа" разом з Русланом Федотенко лише в третій раз в історії вийшла в нокаут-раунду, і зуміла виграти Кубок Стенлі. Саме українець приніс перемогу своїй команді над "Калгарі Флеймз", закинувши дві шайби у вирішальному поєдинку.

24 травня в Нью-Йорку гостям вдалося відкрити рахунок у середині другого періоду, коли відзначився фін Валттері Філппула. А незабаром капітан команди Стівен Стемкос подвоїв перевагу. До розчарування місцевих фанів їх улюбленці нічого не змогли вдіяти з насиченою обороною "блискавок" і відмінними діями у воротах гіганта Бена Бішопа. Він записав на свій рахунок 26 сейвів і черговий матч на нуль, що особливо цінується в іграх плей-офф.

Читайте також: Збірна Канади розгромила Росію у фіналі чемпіонату світу з хокею

Нью-Йорк Рейнджерс - Тампа-Бей - 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Голи: 33:29 Філппула - 3 (Стемкос, Стралман) - 0:1, 36:22 Стемкос - 7 (Палат, Кучеров - більш) - 0:2.

Воротарі: Лундквіст - Бішоп.

Кидки: 26 (6+10+10) - 22 (4+11+7).

Рахунок у серії: 2-3 (перший матч - 2:1, другий - 2:6, третій - 5:6, четвертий - 5:1).

В іншій півфінальній парі за вихід у фінал борються "Чикаго Блек Хокс" і "Анахайм Майті Дакс". На думку багатьох фахівців, саме в цьому протистоянні фактично визначиться майбутній володар Кубка Стенлі - аж надто добре виглядають команди у вирішальних поєдинках. На сьогоднішній день рахунок у серії тут - 2:2. П'ятий поєдинок відбудеться 26 травня в Анахаймі, що в Каліфорнії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі