Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Поділитися
Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання
Чиновники з РФС йдуть хибним шляхом, порушуючи не тільки етичні норми, але і статутні документи УЄФА і ФІФА, вважає почесний президент ФФУ.

Почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який керував головною футбольною організацією країни з 2000 по 2012 року, а нині перебуває на посаді віце-президента УЄФА, піддав жорсткій критиці російських футбольних чиновників з кримському питання.

На думку Суркіса, Російський футбольний союз у своєму прагненні якомога швидше взяти під свою юрисдикцію кримські клуби, йде по помилковому шляху і порушує норми ФІФА

"Спостерігаючи за гучною інформаційною кампанією, підкріпленої висловлюваннями офіційних представників російських футбольних і спортивних структур, навколо так званого прийому кримських клубів і регіональних федерацій до складу Російського футбольного союзу, не можу приховати свого подиву.

Як віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ я здивований: за яким правом РФС піднімає такі питання і навіть виносить їх на голосування майбутньої позачергової конференції, не дочекавшись оприлюднення офіційної позиції ФІФА, УЄФА та ФФУ?!", - обурюється Григорій Михайлович.

Нагадаємо, керівники РФС прийняли рішення розглянути питання вступу кримських футбольних команд під свою юрисдикцію на позачерговому засіданні 7 червня. А трохи пізніше стало відомо, що почалася процедура реєстрації декількох футбольних колективів, які прийдуть на зміну сімферопольської "Таврії" та ФК "Севастополь".

- Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" в чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ, - ЗМІ

Суркіс вказує на відразу кілька норм статуту ФІФА, які порушують росіяни. При цьому колишній президент ФФУ робить акцент на тому, що Крим, як і раніше вважається українською територією.

"Хочу нагадати, що стаття 84 Статуту ФІФА говорить: "Асоціації, ліги або клуби, що входять до складу члена ФІФА, не можуть увійти до складу іншого члена ФІФА або проводити матчі на його території, крім виняткових випадків. Для цього повинно бути отримано дозвіл від обох членів ФІФА, їх конфедерації і ФІФА". Крім цього, в статті 83, пункт 2 Статуту ФІФА говориться: "Члени ФІФА та їх клуби не можуть проводити матчі на території іншого члена ФІФА без його дозволу". На даний момент немає ніяких підстав стверджувати, що територія Криму більше не входить в юрисдикцію Федерації футболу України", - пояснює Суркіс.

Віце-президент УЄФА впевнений, що російська сторона йде по помилковому шляху - як у випадку з кримськими командами, так і в питанні по так званому об'єднаного чемпіонату. При цьому Суркіс обурений мовчанням своїх колег з ФФУ, які досі ніяк не відреагували на заяви РФС.

"Я здивований, чому дії РФС досі не викликали реакції ФФУ на рівні виконавчого комітету - головного органу оперативного управління федерацією? Чому про позиції окремих чиновників Будинку футболу ми дізнаємося зі ЗМІ, але ніде не бачимо офіційний, консолідований відповідь ФФУ? Всі ці плітки, домисли і нагнітання пристрастей могли бути обмежені в зародку, вияви виконком ФФУ вчасно свою принципову позицію, самоповагу і рішучість. На жаль, зараз про Федерації футболу України складається враження як про стороннє, пасивного спостерігача, чию долю вирішують інші", -припустив Суркіс.

Нагадаємо, раніше у ФФУ заявляли про єдність українського чемпіонату - "Таврія" і "Севастополь" не будуть грати в російському чемпіонаті, стверджував президент Федерації Анатолій Коньков. !zn

Читайте також:

Газзаєв впевнений у правильності ідеї об'єднання українського та російського футболу

Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд

Тренер "Іллічівця" розповів, чому "Таврії" не повинно бути в Прем'єр-лізі

В "Таврії" вважають, що команда не потрібна українському футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі