Суркіс розкритикував нову систему чемпіонату Прем'єр-ліги - в ній немає спортивного принципу

Поділитися
Суркіс розкритикував нову систему чемпіонату Прем'єр-ліги - в ній немає спортивного принципу
У Прем'єр-лізі вирішили, що змагання в два кола за участю 14 клубів будуть незрелищными і нецікавими. Тому вирішили команди розбити на три підгрупи.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розкритикував систему розіграшу чемпіонату Прем'єр-ліги, яка була затверджена кілька днів тому в односторонньому порядку.

Нагадаємо, що згідно їй клуби проводять двухкруговое першість, а потім, відповідно до положення в турнірній таблиці, діляться на три підгрупи. Боротьба за медалі піде між чотирма командами, а інші колективи по суті втрачають мотивацію на подальші ігри.

Суркіс вважає, що в новій системі відсутній спортивний принцип і сподівається, що в Федерації футболу України не підтримають нововведення.

"Те, що у ліги виникла ідея розділити на другому етапі 14 клубів на три групи - дві четвірки й одну шістку - ще не означає, що саме за такою схемою пройде чемпіонат, - заявив в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні" Ігор Суркіс.

"Своє слово повинен сказати виконком федерації, і рішення, яке він винесе, покаже: футбольні люди сидять в ньому чи ні. Розбираються в тому, за що голосують, або виконують чиюсь забаганку. Що за формулу нам пропонують: двухкруговой турнір - це зрозуміло і не раз перевірено в наших умовах, але все інше, як кажуть, від лукавого!", - впевнений президент киян.

- Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Президент "Динамо" наводить кілька можливих ситуацій, які, напевно, не будуть сприяти конкурентній боротьбі в поєдинках так званого другого етапу.

"Уявіть команду, яка посіла на першій стадії п'яте чи шосте місце, але відсталу від четвертої всього лише на кілька очок. За що вона буде боротися - тим більше, якщо до того моменту забезпечить собі значний відрив від переслідувачів? А якщо після 26 турів лідер чемпіонату настільки залишить позаду найближчого конкурента, що шість додаткових матчів у провідному квартеті не зможуть вплинути на стійкість його положення? Не можна ж, зрештою, перетворювати наш чемпіонат клоунаду, над якою стануть сміятися у всьому світі!", - каже Суркіс.

Динамівський бос підкреслив, що проведення змагань за участю 14 команд не вплине на ігрову практику, адже тоді у загальній складності буде зіграно всього на два матчі менше, ніж було в сезоні-2013/14, коли по ходу турніру припинив існування київський "Арсенал". Суркіс упевнений, що якщо вже і збільшувати кількість матчів, то не таким чином, як це зробили в Прем'єр-лізі.

"Візьміть, приміром, Бельгії: там після двохкругового турніру відокремлюється і розігрує нагороди з путівками в єврокубки перша шістка. Якщо ми хочемо проводити більше поєдинків за сезон, є сенс додати третій круг, визначивши в ньому жеребом господарів і гостей. Або залишити два кола, але з 1/8 фіналу Кубка країни грати всі стадії, крім вирішальною, з двох матчів. Проводять ж клуби в Англії по півсотні зустрічей за сезон - і нічого, не нарікають на долю", - впевнений Суркіс.

На його погляд, формулу проведення змагань повинні обговорювати на зустрічі керівників клубів, а не в кулуарах, і то з участю зацікавлених осіб. До речі, Суркіс цілком резонно помітив: не обов'язково, що в четвірці кращих клубів, які в підсумку розіграють медалі та путівки в єврокубки, буде той же донецький "Шахтар", який і запропонував дану формулу змагань.

Нагадаємо, чемпіонат у будь-якому випадку стартує 26 липня, а чотирма днями раніше у Львові буде розіграний Суперкубок між "Динамо" і "Шахтарем". !zn

Читайте також:

Фоменко сподівається на своєчасне початок нового футбольного чемпіонату

"Динамо" не хоче відпускати Ярмоленко - навіть за 25 мільйонів

Російські футбольні чиновники мають намір незабаром вирішити кримський питання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі