Стаховський і Смирнов принесли Україні дві важливі перемоги в протистоянні зі Швецією

Поділитися
Стаховський і Смирнов принесли Україні дві важливі перемоги в протистоянні зі Швецією © frontzmin.ua
У матчі першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса зі Швецією українці повели 2-0. Тепер для виходу в плей-офф світової групи і ще одного шансу пробитися в еліту світового тенісу їм необхідно здобути лише одну перемогу.

Сергій Стаховський і Артем Смирнов принесли Україні два очка у протистоянні зі Швецією у другому раунді першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса.

Перший номер збірної несподівано зустрів запеклий опір з боку Йохана Брюнстрома - тенісиста, який навіть не має рейтингу АТР в одиночному розряді, а спеціалізується на парному розряді. Причому Брюнстром вийшов на матч, замінивши простудившегося Ісака Арвидсона.

Вигравши два сети, Стаховський мав можливість завершити поєдинок вже у наступній партії. Однак, як він сам заявив після матчу, розслабився і дав серйозну фору опоненту. Все вирішувалося на тай-брейку, де удача може посміхнутися як фавориту, так і темній конячці. Але в підсумку, Стаховський зібрався і переміг 13:11.

Очевидно, невпевнена гра Стаховського дала додаткову мотивацію Артему Смирнову, який 6-7 років тому вважався перспективним гравцем, але так і не вийшов на високий рівень. Але в Кубку Девіса в українській команді часто відбуваються чудеса: Смирнов показав, що перевершує суперника - першу ракетку шведів Маркуса Ерікссона - не тільки в рейтингу АТР, але і безпосередньо на корті. Донеччанин нарощував оберти з кожним сетом - 6:4, 6:1 і 6:2.

Кубок Девіса. Перша група. 2-й раунд.

Мальме (Швеція).

Швеція - Україна - 0:2

Йохан Брюнстром Сергій Стаховський - 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, 11:13.

Ісак Арвідссон - Артем Смирнов 4:6, 1:6, 2:6.

Таким чином, для перемоги над шведами українцям необхідно виграти лише в одному матчі - небудь в парі, де виступлять Сергій Бубка і Денис Молчанов, або в останніх матчах неділі.

Примітно, що в минулому сезоні українці здолали шведів на цій же стадії турніру - тоді вони виявилися сильнішими за суперника 3-2 на кортах Дніпропетровська. Правда тоді на допомогу прийшов Олександр Долгополов, який в нинішньому сезоні знову відмовився від Кубка Девіса.

Зазначимо, що парна зустріч відбудеться о 16:00 5 квітня. !zn

Читайте також:

Тенісистка Катерина Бондаренко повертається в спорт після декретної відпустки

Українець Олександр Долгополов уперше в кар'єрі переграв тенісного короля Надаля

Провідні тенісисти світу звернулися до українців зі словами підтримки (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі