Стадіони та аеропорти до Євро-2012 обійшлися Україні у 20 млрд гривень

Поділитися
На державні кошти було побудовано стадіони в Києві та Львові, частково стадіон у Харкові, а також реконструйовано аеропорти.

Інвестиції держави в реалізацію проектів, які стосуються підготовки України до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, склали близько 20 млрд грн.

Про це на прес-конференції 29 лютого повідомив заступник голови Нацагентства з підготовки Євро-2012 (Укрєвроінфрапроект) Валерій Жалдак.

«Інвестиції у підготовку до Євро-2012 ми трохи розділяємо, бо є спортивна інфраструктура, яка безпосередньо стосується Євро, і те, що належить до нього побічно. В цілому, загальна сума інвестицій у підготовку стадіонів та аеропортів становить близько 20 млрд грн», - сказав Жалдак.

Жалдак назвав у цьому контексті два стадіони в Києві та Львові плюс частково стадіон у Харкові, а також злітно-посадкові смуги в усіх чотирьох містах, за винятком Києва, «оскільки у столиці була інвестиція з боку держави у перони, а не у саму злітно-посадкову смугу», і два термінали в Донецьку та у Львові. «Термінал у «Борисполі» будувався і будується за рахунок власних коштів аеропорту, а у Харкові - за рахунок інвестора», - зазначив він.

«Якщо говорити про інвестиції бізнесу, то можна оцінювати тільки те, що безпосередньо стосується Євро-2012. Це стадіон у Донецьку, вартість якого 310 млн євро - це близько 3 млрд грн, і термінал у Харкові, який коштував близько 200 млн євро», - сказав чиновник.

За його словами, державі складно підрахувати, скільки інвестував у рамках підготовки до турніру український готельний бізнес. «Зрозуміло, що готельний бізнес не завжди хотів ділитися інформацією про кошти, які витрачені на будівництво того чи іншого готелю. Але за нашими оцінками, це близько 20 млрд грн», - сказав заступник глави Нацагентства з підготовки Євро-2012.

Жалдак також вказав на те, що підготовка до Євро-2012 в Україні дала роботу 500 тис. людей - це загальна кількість працівників, залучених у всі проекти підготовки до турніру з урахуванням суміжних галузей. У 2011 році на основних об'єктах, які готують до чемпіонату, працювало 40 тис. осіб на день, з них 15 тис. безпосередньо було залучено до будівництва об'єктів Євро-2012. Середня місячна зарплата на основних об'єктах майбутнього турніру склала 3280 грн, а фонд щомісячної заробітної плати склав понад 130 млн грн. !zn

Читайте також:

Пеле відвідає фінал Євро-2012 в Україні

Блохін практично визначився із заявкою на Євро-2012, але до бажаного рівня гри ще «як до Місяця»

Під час Євро-2012 українські готелі можуть виявитися порожніми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі