Спортсмен з Сімферополя: через перехід у Росію Крим втратив усе

Поділитися
Спортсмен з Сімферополя: через перехід у Росію Крим втратив усе © bettiniphoto.net
Велосипедист Андрій Гривко веде політичну агітацію серед колег-спортсменів: взявши безпосередню участь у теракті з малазійським "Боїнгом", Росія намагалася зганьбити честь України, каже велосипедист.

Кримський велосипедист Андрій Гривко, який є єдиним представником України на найпопулярнішій велогонці в світі "Тур де Франс", вважає, що його рідний Крим втратив практично все, що мав, коли незаконно перейшов до складу Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю французькому видання L'Equipe, завдяки чому багато любителі спорту в Франції зуміли по-новому поглянути на політичні проблеми України.

"Сьогодні Москва вселяє всім, що Крим незалежний, але насправді Крим втратив усе. Наше економічне багатство базується на туризмі, але хто хоче провести свою відпустку в цьому регіоні сьогодні? Російська диктатура переїхала мене, поки я педалював по дорогах "Тур де Франс", - говорить Гривко.

Велосипедист згадав, як після перемоги Майдану в Києві та втечі Віктора Януковича до Росії, він з жахом думав про те, що незабаром Володимир Путін спробує встановити контроль над Україною через Крим.

"Оскільки в Криму базувалися російські бази на Чорному морі, Путін незабаром відчує себе як вдома. Я не помилився. В даний час наші свобода та безпека в небезпеці", - говорить Гривко.

Втім, Гривко продовжує вважати Крим частиною України, незважаючи на незаконно проведений референдум, який підтвердив незалежність півострова, а також тиск, який чинить на його сім'ю кримська влада. Спортсмен розповів, що його сестра відмовилася від російського паспорта, через що відразу ж відчула всі "переваги" особливого ставлення з боку сусідів і з знайомих.

Велосипедист команди "Астана", представник якої італієць Вінченцо Нибали зараз лідирує в загальному заліку "Туру", намагається вести роз'яснювальну роботу серед своїх колег, розповідаючи їм новини з України. Зокрема, він висловив свою позицію щодо недавніх терактів, з-за якого після аварії авіалайнера загинуло майже 300 ні в чому не винних людей.

"Те, що сталося з літаком - велика трагедія, яка не обмежується конфліктом між Україною і Росією. Це стосується всього світу, особливо Європи. Всі повинні розуміти, що за допомогою цього актe тероризму Росія намагалася звинуватити і зганьбити честь моєї країни", - стверджує Гривко.

Зазначимо, що 30-річний сімферополець вже у восьмий раз бере участь у головній професійній гонці світового велоспорту. Практично в усіх командах, за які виступав Гривко, він був одним з провідних "грегарі" - так званих асистентів, які допомагають своїм лідерам вести гонку і боротися за лідерські позиції.

Додамо, що зараз на "Турі" Гривко займає 107-е місце серед 166 учасників змагань. !zn

Читайте також:

Українська спортсменка оцінила перспективи колег з Криму: дворової рівень - ваша доля

Боксер Усик не має наміру їхати з Сімферополя і вважає Крим Україною

Армстронг визнав, що без допінгу сім разів виграти "Тур де Франс" неможливо

Українці завоювали першу за вісім років медаль на ЧС з велоспорту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі