Шевченко похвалив збірну Косово і назвав перемогу України "дуже важливою"

Поділитися
Шевченко похвалив збірну Косово і назвав перемогу України "дуже важливою" Шевченко не хотів ризикувати з складом © ФФУ
Головний тренер збірної України прокоментував успішний результат у матчі кваліфікації.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився враженнями від перемоги над збірною Косово, яка стала для нього першою біля керма головного тренера національної команди.

"Насамперед, хотів би подякувати тій тисячі наших уболівальників, які приїхали сюди і підтримали нас, а також тим мільйонам українських фанів, які переживали за збірну Україну біля телевізорів. Ми відчували цю підтримку і вдячні за неї нашим уболівальникам.

З точки зору турнірної ситуації, це дуже важлива перемога для нас. Якщо б ми сьогодні не перемогли, то дуже далеко віддалилися б від наших конкурентів. Говорив до матчу, що найголовнішим для нас у цьому поєдинку було завоювати три очки.

Хотів би зробити комплімент збірній Косово - за віддачу, прагнення. Бачив у гравців цієї команди бажання грати за свою збірну. Як би важко не складалася гра, вони до кінця працювали. У другому таймі був невеликий відрізок матчу, коли наша команда втомилася. Суперник змусив нас трохи розгубити концентрацію і був близький до того, щоб зрівняти рахунок.

Важка гра для нас вийшла. Перш за все, з тієї причини, що хлопці витратили багато сил у матчі з Туреччиною. У другому таймі ми на три-п'ять хвилин втратили контроль над грою, і збірна Косово створила низку моментів. Пов'язую це зі втомою футболістів. У матчі з Туреччиною ми показали досить непоганий футбол. При цьому ми тільки починаємо шлях побудови нової команди, і зіграність для нас дуже важлива. Тому ризикувати зі складом я не хотів", - сказав Шевченко.

Також головний тренер збірної прокоментував вдалі заміни: "По ходу гри мої помічники правильно мені підказували, тому вдалося прийняти правильні рішення щодо замін. Що стосується заміни Ротаня, то ми бачили, що команда трохи втомилася і це позначилося на нашій грі в середині поля. Тому ми випустили досвідченого гравця. Знаємо якості Ротаня, він може зв'язати фланги і грає без втрат у середині поля. Ну і, звичайно, не можна не відзначити його результативний удар. Він забив не один, а два м'ячі, але один не зарахували.

Що стосується Караваєва, то в разі нічийного або негативного рахунку на табло, ми подумали б про Петряка. Але ми вигравали, а Караваєв може однаково ефективно віддати пас і вперед, і назад. Тому вирішили використовувати його".

Читайте також: Шевченко вважає, що "допомогти Коноплянці може тільки він сам"

Нагадаємо, Україна обіграла Косово з рахунком 3:0. Після трьох матчів кваліфікації українська збірна набрала 5 очок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі