Шанси Англії стати господинею чемпіонату світу-2018 зросли

Поділитися
© cindyronzoni.com
Шанси Англії на перемогу в голосуванні з визначення країни-господині чемпіонату світу-2018 помітно зросли після того, як під час зустрічей прем'єр-міністра Великобританії Девіда Камерона, принца Вільяма і колишнього капітана збірної Англії з представниками ФІФА у Цюріху англійська делегація отримала гарантії того, що скандальні одкровення BBC про корупцію у керівництві світового футболу ніяк не вплинуть на процес обрання.
Шанси Англії на перемогу в голосуванні з визначення країни-господині чемпіонату світу-2018 помітно зросли після того, як під час зустрічей прем'єр-міністра Великобританії Девіда Камерона, принца Вільяма і колишнього капітана збірної Англії з представниками ФІФА у Цюріху англійська делегація отримала гарантії того, що скандальні одкровення BBC про корупцію у керівництві світового футболу ніяк не вплинуть на процес обрання.Після того, як у програмі Panorama на телеканалі BBC в понеділок увечері був показаний документальний фільм під назвою «Брудні секрети ФІФА», з'явилися припущення, що це може вкрай негативно позначитися на шансах Англії перемогти в голосуванні, особливо враховуючи той факт, що дві людини, імена яких були згадані в програмі - президент Африканської конфедерації футболу Ісса Хаяту і президент КОНКАКАФ Джек Уорнер, - будуть мати великий вплив на результат голосування. Однак, прибувши напередодні до Цюріху, представники англійської делегації негайно приступили до зустрічей з вищими чинами ФІФА, і отримана від них відповідь виявилася для Англії дуже позитивною. Так, Девід Камерон насамперед провів зустріч з президентом ФІФА Зеппом Блаттером і Джеком Уорнером, який також обіймає посаду віце-президента організації. Зустрічався він і з іншими членами виконкому ФІФА, включаючи вже згаданого Іссу Хаяту. Після зустрічі з головою британського уряду Джек Уорнер дав ясно зрозуміти, що висунуті BBC звинувачення ніяк не можуть вплинути на процес обрання. «Британський прем'єр-міністр розуміє всю важливість і силу футболу, - сказав, зокрема, Джек Уорнер. - Він підтвердив повну підтримку британського уряду кубка світу, а також розповів про запропоновану Англією програміу спадщини. За останнє десятиліття Англія підтримувала не лише КОНКАКАФ, але і всі інші федерації в їхніх програмах розвитку, і за це я повинен висловити глибоку вдячність прем'єр-міністру та футбольній асоціації». Підтвердив, що не буде прагнути особистої помсти проти Англії, і Ісса Хаяту, який напередодні також заявив про свою повну невинність і намір подати на BBC до суду за наклеп, оскільки ті гроші, які, як стверджують автори програми, він отримав у вигляді хабарів , були насправді передані Африканській конфедерації футболу у вигляді спонсорської пожертви з нагоди 40-річного ювілею організації. «Є величезна різниця між програмою Panorama і моїм ставленням до Англії та англійської заявки, в цьому ви можете не сумніватися», - сказав Хаяту. Сьогодні англійська делегація продовжить переговори з членами виконкому ФІФА, і на кілька годин основна відповідальність ляже на плечі Девіда Бекхема і принца Вільяма, оскільки Девід Камерон перерве свій візит до Цюріха, щоб повернутися до Лондона для участі в традиційній годині парламентських питань і відповідей. Після його завершення він негайно повернеться до Швейцарії, щоб продовжити лобіювання інтересів Англії перед майбутнім у четвер голосуванням.

За матеріалами сайту Британський футбол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі