"Шахтар" знову переміг в українському "класіко", скориставшись провалами в обороні "Динамо"

Відео
Поділитися
"Шахтар" знову переміг в українському "класіко", скориставшись провалами в обороні "Динамо"
Підопічні Олега Блохіна не змогли нічого протиставити команді Мірчі Луческу, яка після перемоги повернулась на першу сходинку турнірної таблиці.

Київське "Динамо" поступилося "Шахтарю" 0:2 в рамках перенесеного з 2 березня 19-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги України.

Голи на свій рахунок записав бразилець Луїс Адріану, який вразив ворота Олександра Рибки на 11-й та 34-й хвилинах. До речі, другий м'яч став 100-м у бомбардирському списку нападника у футболці "гірників".

Таким чином, "Шахтар" повернувся на перше місце в турнірній таблиці - при рівності очок з "Дніпром" донеччани мають кращу різницю м'ячів.

У першому таймі донеччани двічі засмучували динамівців, коли користувалися їх грубими помилками: з різницею в 20 хвилин Луїс Адріану вражав порожні ворота - м'яч летів в один і той же кут.

Динамівці зуміли створити якусь небезпеку біля воріт Андрія П'ятова лише до кінця 45-хвилинки. Спочатку Дьемерси Мбокані вивів на ударну позицію Євгена Макаренка, але голкіпер був надійний. А через мить сам конголезець втік від донецьких захисників, але занадто далеко відпустив м'яч, який став здобиччю П'ятова.

А пенальті за надто активні дії в цьому епізоді В'ячеслава Шевчука суддя Анатолій Абдула давати не наважився.

Після перерви кияни діяли трохи надійніше в обороні, проте в атаці були винахідливими. Тим більше, що донеччани правильно побудували захисні дії - особливо в штрафному майданчику і на підступах до неї.

Вийшов на заміну Браун Ідейє часом загострював гру, але знову воротар і захисники гостей були сильніше опонента. Динамівці не зуміли впоратися з тиском і були дуже неточними на завершальній стадії.

Динамо - Шахтар - 0:2

Голи: Луїс Адріану, 11 (0:1). Луїс Адріану, 34 (0:2).

"Динамо" (Київ): Рибка, Макаренко, Виду, Драгович, Данилу Сілва, Сидорчук (Беланда, 40), Вукоєвич, Гармаш (Ідейє, 78), Ленс (Ленс, 59), Ярмоленко, Мбокані.

"Шахтар" (Донецьк): Пятов, Ст. Шевчук, Кучер, Ракицький, Срна, Степаненко, Тайсон (Едуарду, 47), Ілсінью, Дуглас Коста (Феррейра, 90), Алекс, Луїс Адріану (Бернард, 89).

Покарання: Вукоєвич, 14, Ракицький, 20. Ілсінью, 29. Данилу Сілва, 45+1. Беланда, 60. Кучер, 61. (попередження)

Судді: Абдула (Харків), Войтюк (Запоріжжя), Володін (Херсон).

16 квітня. Київ. НСК "Олімпійський". 59 360 глядачів.

Зазначимо, що в інших матчах 19-го туру "Дніпро" розгромив "Волинь" 5:1, донецький "Металург" обіграв "Чорноморець" 3:2, "Говерла" на виїзді виявився сильнішим запорізького "Металурга", а "Карпати" вдома програли 0:1.

17 квітня в рамках туру відбудуться поєдинки "Таврія" - "Севастополь" і "Металіст" - "Зоря". !zn

Читайте також:

Сабо розповів, за рахунок чого "Динамо" може обіграти "Шахтар"

"Шахтар" продовжує втрачати прихильність букмекерів у чемпіонаті

В чемпіонаті Прем'єр-ліги повинно залишитися 16 команд, - експерти

"Шахтар" і "Динамо" втратили свій шанс на чемпіонство, - Саленко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі