"Севастополь" з другої спроби пробивається в півфінал Кубка України

Відео
Поділитися
"Севастополь" з другої спроби пробивається в півфінал Кубка України "Севастополь" зіграє в півфіналі Кубка України © fcsevastopol.com
Представник першої ліги чемпіонату України продовжує боротьбу за престижний трофей. Через шість років після першої спроби севастопольці пробилися в півфінал змагань.

"Севастополь" у серії післяматчевих пенальті обіграв "Таврію" і оформив вихід у півфінал Кубка України. Таким чином, найпівденніша команда України стала третім в історії представником першої ліги на такій високій стадії цього престижного турніру.

Раніше такої честі удостоювалися нинішні середняки Прем'єр-ліги "Карпати" і "Волинь".

В інших матчах 1/4 фіналу несподіванок не відбулося - "Дніпро" на виїзді обіграв "Волинь" 2:0, "Шахтар" у Донецьку впорався з "Карпатами" 2:1, а "Чорноморець" все-таки зумів переграти київський "Арсенал" на його полі - 2:1.

У півфіналі Кубка України зіграють ПФК "Севастополь", "Дніпро", "Шахтар" і "Чорноморець".

Підопічні Олега Кононова, колишнього тренера "Карпат" почали матч у спокійному руслі, віддавши ініціативу "Таврії". Але поступово ситуація стабілізувалася і севастопольці провели кілька небезпечних атак. Одна з них незабаром принесла очікуваний результат: удар литовця Міколюнаса, підправлення від Ковпака і - гол.

Відповідь сімферопольців була лише в другому таймі: російський легіонер "Таврії" Махач Гаджиєв з штафного красивим ударом зрівняв рахунок. У додатковий час господарі були ближче до того, щоб звести поєдинок на свою користь. Але в підсумку, глядачам довелося дочекатися пенальті.

Вдалому результату серії 11-метрових передував вихід на заміну голкіпера Ігоря Литовки, який вийшов на поле на 120-ій хвилині. Кононов явно вгадав з ним, адже воротар відбив перший пенальті, змусивши помилитися гравця "Таврії" і вдруге - вище воріт. А от севастопольці свої удари виконали точно.

ФК "Севастополь" - "Таврія" - 1:1 (по пенальті - 4:1)

Голи: Ковпак, 23 - Гаджиєв, 55

"Севастополь": Чуваєв (Литовка, 120), Воронін, Новак, Неплях, Караваєв, Левандовскі, Кожанов, Карноза, Ткачов (Дуляй, 31), Міколюнас, Ковпак (Жабокрицький, 99)

"Таврія": Дамір, Буссаіді (Матвієнко, 114), Путраш, Єзерський, Нето, Любічич (Гаджиєв, 46), Гомес, Гуменюк, Фещук (Не, 61), Назаренко, Шиндер

Попередження: Дуляй, Чуваєв - Шиндер, Любічич, Гуменюк, Назаренко, Нето.

"Дніпро" все-таки не став повторювати помилок нещодавньої гри в Луцьку, коли дніпропетровці зіграли внічию з лучанами в рамках Прем'єр-ліги, і здолав суперника завдяки двом точним ударам наприкінці таймів.

У першій 45-хвилинці відзначився Кравченко, який пробив здалеку після Шахова, а під завісу зустрічі відзначився бразилець Матеус, реалізувавши вихід один на один з воротарем. Як не намагалися волиняни, більш досвідчений і майстровитий суперник взяв своє.

"Волинь" - "Дніпро" 0:2 (0:1)

Голи: Кравченко, 45+3, Матеус, 90+4

"Волинь": Неділько, Симінін, Масло, Шиков (Рамон, 60), Занев, Шандрук, Приндета (Изворану, 46), Пилипчук, Савич, Насонов, Суботіч (Павлов, 46)

"Дніпро": Лаштувка, Мазух (Чеберячко, 17), Мандзюк, Дуглас, Стринич, Ротань, Шахов (Селезньов, 66), Коноплянка, Кравченко, Матеус, Зозуля (Федецький, 77)

Попередження: Масло, Шандрук, Занев, Шиков, Савич.

У третьому матчі чвертьфіналу Кубка України "Шахтар" приймав кубкового бійця "Карпати". Проте донеччани спробували швидше збити запал гостей, для яких будь-який візит на "Донбас-Арену" - принциповий і відіграється як останній бій.

На 33-ій хвилині Олексій Гай, якого рідко можна побачити в стартовому складі, виявився точним на добиванні - 1:0. А наприкінці тайму Срна і Адріано допомогли Алексу Тейшейра вийти на побачення з Богатиновим - нападник був точний. Незважаючи на те, що на 79-ій хвилині львів'яни скоротили відставання, на фінальний штурм їх просто не вистачило.

Шахтар - Карпати 2:1

Голи: Гай, 33, Тейшейра, 42 - Зеньов, 79

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер, Чигринський, Шевчук (Соболь, 46), Хюбшман, Гай, Ілсіньо (Патрік, 54), Тейшейра, Тайсон, Адріано (Едуардо, 66)

"Карпати": Богатинов, Ксьонз (Гаращенков, 81), Балажиц, Пластун, Жовтюк, Даушвили, Худоб'як, Голодюк (Зеньов, 46), Кенія, Кополовець (Гладкий, 46), Марселіно

Попередження: Хюбшман, Кучер - Кенія, Гаращенков.

І нарешті в останньому чвертьфіналі "Чорноморець" зумів зломити опір київського "Арсеналу". Команда, яка в міжсезоння втратила не лише благополучне фінансування, але і половину складу, місцями нав'язувала боротьбу одеситам.

На гол гостей, проведений на початку зустрічі, кияни відповіли красивим ударом у виконанні Ткачука. Розв'язка наступила у третій чверті другого тайму. "Арсенал" втратив хороший момент для того, щоб вийти вперед - Герасим'юк пробив поруч зі штангою з вигідної позиції. А в наступній атаці колишній гравець "канонірів" Максим Шацьких зробив точну передачу на аргентинця Пабло Фонтанелло, який потрапив у ціль - 1:2.

"Арсенал" - "Чорноморець" - 1:2 (1:1)

Голи: Ткачук, 45+2 - Бурдужан, 6, Фонтанелло, 77

"Арсенал": Сарнавський, Романчук, Одибе, Сидоренко, Куанса, Пеле, Старенький, Ткачук, Бушман (Філіппов, 80), Герасим'юк (Аржанов, 80), Гоменюк

"Чорноморець": Безотосний, Фонтанелло, Сантана, Кутас, Шацьких, Матос, к. ковальчук, Політило, Бурдужан, Джедже (Діденко, 46), Рієра (Бобко, 46)

Попереджені: Сидоренко - Кутас, Матос, Сантана.

Жеребкування півфіналів відбудеться об 11:00 19 квітня в Києві. Зазначимо, що фінал турніру перенесено з 30 на 22 травня - про це стало відомо сьогодні. !zn

Читайте також:

Суперкубок України знову розіграють в Одесі

Перед Луческу як і раніше стоїть завдання виграти Лігу Чемпіонів

В Азії ідея об'єднаного чемпіонату втілиться раніше, ніж в Україні і Росії

"Баварія" робить попередження "Барселоні", розгромивши суперника в Кубку Німеччини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі