Сергій Семенов переписав історію українського біатлону

Поділитися
Сергій Семенов переписав історію українського біатлону Сергій Семенов виграв залік в індивідуальній гонці © Федерация биатлона Украины
Вперше український біатлоніст виграв залік Кубка світу в окремій дисципліні і удостоївся нагороди - Малого кришталевого глобуса.

Український біатлоніст Сергій Семенов вдало провів індивідуальну гонку на чемпіонаті світу у фінському Контіолахті: на дистанції 20 км він фінішував на 5-му місці, допустивши лише один промах і відставши на 56 секунд від переможця француза Мартена Фуркада.

Проте головним досягненням Семенова є перемога в заліку Кубка світу по індивідуальних гонок, що є історичним досягненням. Ще ні разу представники України не вигравали Малий кришталевий глобус, обмежуючись лише тимчасовим лідерством.

Для того, щоб переписати історію українського біатлону, Семенову було необхідно фінішувати вище головних конкурентів - Йоханеса Бе з Норвегії, німця Еріка Лессера, Євгена Гаранічева з Росії і чеха Міхала Шлезінгера. У підсумку, українець пропустив вперед тих, хто не претендував на його позиції в заліку індивідуалки.

Читайте також: Валя Семеренко у другій гонці поспіль на Кубку світу фінішувала у трійці найкращих

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні у трьох індивідуальних гонках (найдовша дистанція на всіх типах змаганнях) Семенов приходив до фінішу на другому і третьому місцях, тому 5-го місця на ЧС йому було достатньо, щоб випередити всіх конкурентів. У Контіолахті Семенова не зламала навіть невдача на першій стрільбі лежачи він не зумів закрити одну мішень, але незабаром мобілізувався і на майже 20 секунд випередив найближчого переслідувача - великого Уле-Ейнара Бьорндалена.

Що стосується чемпіонату світу, то нагадаємо, що наразі в активі української збірної - бронза Валі Семеренко у спринті. 13 березня на трасі в Контіолахті запланована жіноча естафета, назавтра її пройдуть чоловік, а заключний день змагань відбудеться мас-старт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі