Ще одну учасницю "бронзової" естафети Лондона-2012 упіймали на допінгу

Поділитися
Ще одну учасницю "бронзової" естафети Лондона-2012 упіймали на допінгу Марію Ремень буде відлучено від спорту до 2016 року © uaf.org.ua
Українська легкоатлетка Марія Ремень зізналася, що помилилася і під час дозмагальної підготовки використовувала заборонені препарати.

Українська легкоатлетка Марія Ремень, яка у складі жіночої естафетної команди стала володаркою бронзи Олімпіади в Лондоні, отримала дворічну дискваліфікацію за вживання заборонених препаратів.

На офіційному сайті Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) з'явилася інформація, що позитивний результат дала допінг-проба А, взята у 26-річної спортсменки ще 10 січня. При цьому сама Ремень визнала свою провину, відмовившись від розкриття проби В.

Таким чином, Ремень стала другою представницею спринтерської естафетної команди, яку упіймали на допінгу: раніше за вживання схожих препаратів була дискваліфікована Єлизавета Бризгіна. Термін її покарання закінчується у серпні 2015 року, Ремень ж зможе знову брати участь у змаганнях у березні 2016-го - в олімпійський рік.

Повідомляється, в організмі української бігунки було виявлено препарат метандієнон, який допомагає збільшувати м'язову масу. Важко пояснити необхідність його застосування саме у січні, оскільки перед Новим роком Марія заявила про бажання пропустити зимовий сезон з метою гарного відпочинку після попередніх насичених змагальних років.

Власне, саме на цей факт звернув увагу і президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул. На його думку, спортсменка могла стати жертвою, наприклад, вживання дозволених біододатків, виробники яких виявилися недобросовісними і задіяли у складі не зазначений в анотації метандієнон. Хоча, безумовно, причини могли бути й інші.

Нагадаємо, що на Олімпіаді в Лондоні Марія Ремень, Єлизавета Бризгіна, а також Олеся Повх та Христина Стуй з новим рекордом України 42,04 секунди прибігли третіми до фінішу естафети 4 по 100 метрів. Українки виявилися кращими серед європейських команд, поступившись лише Ямайці і США, які встановили світовий рекорд 40,82 с.

Також у досягненнях Марії Ремень є дві золоті медалі чемпіонатів Європи, а також бронза світової першості-2011 в естафеті. !zn

Читайте також:

Українку Ольгу Саладуху визнано найкращою європейською легкоатлеткою у лютому

Вчені довели, що антидопінгова система в спорті приречена на провал

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі