Саленко вважає, що Об'єднаний Суперкубок не має майбутнього

Поділитися
Саленко вважає, що Об'єднаний Суперкубок не має майбутнього
Відомий у минулому футболіст збірної Росії, України, а також київського "Динамо" і пітерського "Зеніту" упевнений, що організаторам турніру за участю українських та російських команд слід змінювати вектор розвитку.

Колишній футболіст збірної Росії і України, вважає, що передсезонний турнір за участю провідних українських і російських клубів в Ізраїлі у нинішньому вигляді не має майбутнього.

На його погляд, Об'єднаний Суперкубок не має популярності серед глядачів, а також не може похвалитися високою спортивною складовою, зважаючи на те, що учасники тільки нещодавно почали підготовку до сезону і поки не перебувають в хорошій формі.

Футболіст, що починав кар'єру у "Зеніті", і здобув популярність у київському "Динамо", вважає, що організаторам турніру слід в терміновому порядку вносити зміни до змагання.

"Треба щось міняти. Організатори Об'єднаного суперкубка ніколи не приховували, що розглядають цей турнір як предтечу майбутнього спільного чемпіонату двох країн. Але судячи з матчів у Ізраїлі, поки складно визначити, чи мають ці мрії реальну перспективу", - зазначив Саленко.

Саленко впевнений, що поєдинки в Ізраїлі і тренерські штаби команди, і самі футболісти розглядають в якості гарної можливості для підготовки до весняної частини сезону. Тому говорити про підвищену мотивацію в діях учасників не слід.

"Подивившись всі чотири стартові поєдинки Об'єднаного суперкубка з першої і до останньої хвилини, можу зробити тільки один висновок - команди розглядають свою участь у ньому винятково як хорошу можливість підготуватися до відновлення сезону", - зазначив найкращий бомбардир чемпіонату світу-1994.

"Видно неозброєним оком, що в кожному клубі тримають у розумі майбутні офіційні матчі, а завоювання самого трофею не є пріоритетним завданням", - вважає він.

Нагадаємо, що раніше в Ізраїлі проводили змагання за участю російських і українських клубів під назвою Кубок Першого каналу, проте після трьох розіграшів вони пішли в небуття.

ТАКОЖ: Луческу підтримав ідею проведення спільного чемпіонату України та Росії

У зв'язку з цим Саленко робить порівняння ізраїльського турніру зі змаганнями, які проводили влітку 2013-го - так само під соусом ОФЛ, спільного чемпіонату Росії і України, ідея якого активно підтримується в російських футбольних колах.

На його погляд, в Об'єднаному турнірі, в якому грали "Зеніт" і "Шахтар", а також історичні суперники "Динамо" і "Спартак", а матчі проходили у Москві, Києві та Донецьку, була велика зацікавленість глядачів і самих гравців. Адже тоді футболісти перебували в кращих кондиціях, а команди посилювалися сильними виконавцями.

"Мені чомусь здається, що якби у цьому турнірі брали участь ще й "Динамо" зі "Спартаком", то все було б набагато цікавіше. Гра легендарних клубів надала б змаганням шарму, і однозначно привернула б уболівальників на трибуни і до екранів телевізорів. Звичайно, в останні роки вивіска "Динамо" - "Спартак" помітно потьмяніла, але повірте: інтрига цього протистояння завжди актуальна. Навіть з урахуванням того, що команди тільки готуються до весни, битва принципових суперників явно не була б зайвою. Та й матчі того ж "Металіста" з киянами були б цікавішими, ніж гра харків'ян із ЦСКА...", - зазначив колишній нападник.

Нагадаємо, що в Об'єднаному Суперкубку після двох турів лідирує "Шахтар", набрав шість очок. Донеччанам достатньо зіграти внічию з ЦСКА в заключному поєдинку 5 лютого. "Металіст" же, у разі перемоги "гірників" і успіху в поєдинку з "Зенітом" посяде друге місце. !zn

Читайте також:

Букмекери вважають, що "Шахтар" виграє російсько-український турнір

Платіні знову "пройшовся" по об'єднаному чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі