Російська тенісистка Шарапова здала позитивний допінг-тест

Поділитися
Російська тенісистка Шарапова здала позитивний допінг-тест Шарапова вживала мілдронат з 2006 року © zimbio.com
Екс-перша ракетка світу приймала мілдронат, який з 2016 року входить до списку заборонених препаратів.

Відома російська тенісистка Марія Шарапова здала позитивний тест під час Australian Open. В її допінг-пробі був виявлений заборонений до вживання мілдронат. Про це Шарапова заявила на спеціально скликаній прес-конференції.

"Кілька днів тому я отримала листа з ITF, що я провалила допінг-тест під час Australian Open. Я повністю приймаю відповідальність за те, що трапилося. Останні десять років я вживала мілдронат, який давав мені сімейний доктор. Через кілька днів після листа я дізналася, що у препарату є інша назва - "мельдоній", про що я не знала. Протягом десяти років він не входив в список заборонених, і я вживала його легально, але з 1 січня правила змінилися, і він став забороненим препаратом.

Кожен день я підходила до своєї роботи з відповідальністю і професіоналізмом, я допустила величезну помилку, підвела моїх фанатів і весь спорт, яким я займалася з чотирьох років і який я дуже люблю. Я розумію можливі наслідки, але не хочу завершувати кар'єру подібним чином, і сподіваюся, що мені представлять другий шанс", - сказала Шарапова.

Як заявив адвокат Шарапової Джон Хеггерті, росіянка відмовилася від розтину проби Б. "Зараз ми спільно з ITF обговорюємо, чому - на підставі тих обставин, в яких вона приймала цей препарат, і в світлі тих проблем зі здоров'ям, для вирішення яких вона це робила - покарання або не повинно бути взагалі, або воно повинно бути дуже обмеженим", - підкреслив юрист.

За інформацією ЗМІ, Шараповій може загрожувати дискваліфікація терміном до чотирьох років, якщо буде доведено, що вона приймала мілдронат навмисно для поліпшення результатів.

Шарапова є екс-першою ракеткою світу і п'ятиразовою чемпіонкою турнірів Великого шолома. На даний момент росіянка займає сьому сходинку в рейтингу WTA.

Читайте також: Біатлоністці збірної України, яка попалася на допінгу, препарат призначив лікар

Нагадаємо, раніше позитивну пробу на мілдронат здала біатлоністка збірної України Ольга Абрамова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі