Роналду і Мессі поборються за черговий "Золотий м'яч"

Поділитися
Роналду і Мессі поборються за черговий "Золотий м'яч" У списку претендентів на "Золотий м'яч" - шестеро гравців "Реала" © realmadrid.com
У списку претендентів на нагороду від ФІФА - 23 футболіста. Найбільші шанси отримати номінацію має чемпіон світу, воротар Мануель Нойер.

Зірки світового футбол Кріштіану Роналду і Ліонель Мессі поборються за черговий "Золотий м'яч": обидва футболісти потрапили в список претендентів на нагороду.

Всього в шорт-листі від ФІФА - 23 футболіста. Імена трьох фаворитів оголосять 1 грудня, а переможець буде визначений на церемонії в Цюріху 12 січня 2015 року.

Найбільше представництво мають "Баварія" і "Реал" - по шість гравців. Серед національних команд лідирує Німеччина - також шість футболістів. Нагадаємо, в минулому році нагороду отримав нападник "Реала" Кріштіану Роналду, також визнавався кращим і в 2008-м З 2009 по 2012 рік володарем "Золотого м'яча" був форвард збірної Аргентини і "Барселони" Ліонель Мессі.

Повністю список кандидатів виглядає наступним чином:

Бастіан Швайнштайгер, Маріо Гетце, Філіп Лам, Томас Мюллер, Мануель Нойєр (Німеччина, "Баварія"), Арьєн Роббен (Голландія, "Баварія"), Гарет Бейл (Уельс, "Реал"), Карім Бензема (Франція, "Реал"), Кріштіану Роналду (Португалія, "Реал"), Тоні Кроос (Німеччина, "Реал"), Серхіо Рамос (Іспанія, "Реал"), Хамес Родрігес (Колумбія, "Реал"), Диегу Коста (Іспанія, "Челсі"), Тібо Куртуа, Еден Азар (обидва - Бельгія, "Челсі"), Анхель ді Марія (Іспанія, "Манчестер Юнайтед"), Златан Ібрагімович (Швеція, "ПСЖ"), Яя Туре (Кот-Д'івуар, "Манчестер Сіті"), Поль Погба (Франція, "Ювентус"), Неймар (Бразилія, "Барселона"), Ліонель Мессі, Хав'єр Маскерано (обидва - Аргентина, "Барселона"), Андрес Іньєста (Іспанія, "Барселона").

Читайте також: "Реал" продовжив переможну серію в Лізі Чемпіонів

Примітно, що в списку відсутній володар "Золотої бутси" уругваєць Луїс Суарес. По всій видимості на рішення ФІФА вплинуло неспортивну поведінку нападника на чемпіонаті світу і історія з дискваліфікацією через укусу.

Раніше повідомлялося, що Кріштіану Роналду знаходиться на відстані одного гола від повторення бомбардирского рекорду Рауля в Лізі Чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі