Рекордсменка України у метанні списа може стати росіянкою

Поділитися
Рекордсменка України у метанні списа може стати росіянкою Україна може втратити талановиту спортсменку - кримчанка Віра Ребрик (ліворуч) може стати росіянкою © iSport.ua
Талановита і перспективна спортсменка Віра Ребрик розповіла, що прийняти громадянство Росії її змушують обставини.

Українська легкоатлетка Віра Ребрик може прийняти російське громадянство і почати виступи за збірну Росії.

25-річна спортсменка, яка живе і тренується в Ялті, розповіла, що їй вже запропонували отримати російський паспорт.

"Поки я не прийняла остаточне рішення. Не можу сказати, що я чекаю не дочекаюся, коли стану росіянкою. Але політична ситуація складається таким чином, що я все-таки прийму громадянство Росії", - розповіла метальниця списа в інтерв'ю Еспресо.TV.

"Не хочу переїжджати з Ялти, де у мене є всі умови для тренувань - ні до Києва, ні до Москви. Федерація сказала, що не відпустить мене у збірну Росії. Але якщо все ж вирішу продовжувати виступати за Україну, мій тренер може залишитися без роботи", - пояснює свою позицію Ребрик.

Нагадаємо, що Ребрик вважається однією з найбільш перспективною спортсменок України - незважаючи на те, що після завоювання нею золотої медалі юніорського чемпіонату світу минуло вже майже шість років, вона кілька разів підтверджувала свої амбіції. У 2012 році вона виграла чемпіонат Європи, щоправда потім провалилася на Іграх в Лондоні. У своєму активі Ребрик має кілька національних рекордів, а також юніорський рекорд світу.

Ребрик зазначила, що їй слід визначитися з громадянством вже найближчим часом, адже у травні вона планує почати виступи на міжнародних змаганнях.

У той же час президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив, що поки в адресу його організації не надходило жодних офіційних заяв від кримського відділення НОК з проханням перейти під юрисдикцію Росії.

Як би там не було, але процес отримання громадянства Росії і початок виступів за іншу збірну Ребрик доведеться координувати з Міжнародною федерацією легкої атлетики.

Нагадаємо, що раніше олімпійський чемпіон Пекіна у кульовій стрільбі кримчанин Артур Айвазян зазначив, що хоче жити в Криму і виступати за українську збірну. !zn

Читайте також:

Українку Ольгу Саладуху визнано найкращою європейською легкоатлеткою у лютому

Найкращий спринтер світу Усейн Болт може зіграти за збірну Ямайки з футболу

Українська легкоатлетка, яка прийняла ізраїльське громадянство, побила національний рекорд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі