Провина за зрив трансферу Коноплянки лежить на "Ліверпулі" - експерт

Поділитися
Провина за зрив трансферу Коноплянки лежить на "Ліверпулі" - експерт Євген Коноплянка розчарований © Clive Barda / Royal Opera House
Один із найбільш авторитетних агентів світу Шандор Варга вважає, що найкращий футболіст України-2013 не зумів перейти у розташування "червоних" суто з їхньої ж провини.

Відомий футбольний агент Шандор Варга впевнений, що провина за зрив переходу півзахисника "Дніпра" Євгена Коноплянки у "Ліверпуль", лежить не на українському, а на англійському клубі.

Варга, який веде справи низки провідних гравців світу, вважає, що англійці вже занадто зверхньо вчинили щодо дніпрян.

"Я взагалі не розумію цього. Якщо ми доживемо до того, що "Дніпро" йде на поступки "Ліверпулю", це просто нонсенс якийсь. Це "Ліверпуль" повинен йти на поступки "Дніпру", якщо вони хочуть гравця, а не навпаки" - зазначив Варга.

"З "Дніпром" взагалі розмовляти не потрібно. У футболіста є пункт в контракті, який дає йому право йти без розмов, якщо суму буде виплачено. Провина за те, що Коноплянка не перейшов у "Ліверпуль", повністю на англійцях", - упевнений футбольний агент.

Нагадаємо, що "Ліверпуль" за різною інформацією пропонував "Дніпру" за хавбека навіть більшу суму, ніж 15 мільйонів фунтів, які вказано в його контракті. Однак, як вважає англійська преса, трансфер Коноплянки не був схвалений власником "Дніпра" Ігорем Коломойським. А зважаючи на те, що у "Ліверпуля" було мало часу до закриття трансферного вікна в Англії, переговори припинили.

При цьому один з менеджерів "Дніпра", колишній футболіст дніпропетровської команди та національної збірної України Андрій Русол, зазначив, що "Ліверпуль" просто не встиг переказати необхідну суму на рахунок дніпрян, спробувавши відстрочити платіж.

Варга впевнений, що сума у 15 мільйонів фунтів навіть більш, ніж скромна для 18-разових чемпіонів Англії, які в нинішньому сезоні серйозно націлені на повернення титулу уПрем'єр-лізі.

"Ця сума відступних - дуже скромна для такого клубу, як "Ліверпуль". Вже навіть Венгер, який не любить багато витрачати, купує гравця за 50 млн. Торгуватися може "Іллічівець", "Суонсі", "Вест Хем", але не "Ліверпуль". Якби Роджерс дуже хотів його бачити у себе, то за годину Коноплянка був би в "Ліверпулі". Мені Венгер дзвонив у 2009-му о 12 ночі за паризьким часом і запитував думку про Аршавіна. Я йому кажу: "Арсене, так трансферне вікно закрилося". А він: "Це в Європі, а в Лондоні ще є час". Протягом півгодини вони організували операцію", - згадує Варга.

Нагадаємо, що Коноплянка міг стати шостим українцем після Олега Лужного, Олександра Євтушка, Андрія Шевченка, Сергія Реброва та Андрія Вороніна, що зіграв у чемпіонаті англійської Прем'єр-ліги. Більше того, у випадку переходу, Коноплянка перекривав би колишнє досягнення Андрія Шевченка щодо вартості українського гравця - "Мілан" в 1999-му заплатив за майбутнього володаря "Золотого М'яча" 25 мільйонів доларів.

Примітно, що батько півзахисника "Дніпра" Олег Коноплянка, який веде справи сина, послався у зриві переходу на деякі деталі, які виникли між клубами. Сам же Коноплянка-молодший в інтерв'ю football.ua зауважив, що не все в цих переговорах залежало від нього.

"Я нічого не робив. Я тут нічого не вирішую, розумієте? Не за мною було останнє слово. Не все вийшло так, як хотіли всі. Якщо б я вирішував, то вже, напевно, грав би десь в Реалі або Барселоні і вигравав би Лігу Чемпіонів. Це не від мене залежить", - з прикрістю сказав футболіст.

Нагадаємо, що раніше реальний інтерес до Коноплянки виявляв лондонський "Тоттенхем" і "Парі Сен-Жермен", однак судячи з усього, парижани були готові почекати до літнього міжсезоння. !zn

Читайте також:

Ярмоленка і Коноплянку визнано кращими футболістами України 2013 року

Скаути "Ювентуса" потрапили на один з найгірших матчів за участю Ярмоленка і Коноплянки

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі