Пригоди Олімпійського вогню у Москві: згас учетверте

Відео
Поділитися
Пригоди Олімпійського вогню у Москві: згас учетверте Жителям Москви олімпійська естафета запам'ятається згасаючими смолоскипами © Facebook Юрия Феклистова
Чергова неприємність сталася під час естафети олімпійського вогню: росіяни дуже здивовані тим, що сталося, адже при розробці факела Сочі-2014 особливу увагу було приділено саме надійності конструкції і системи горіння.

У Москві триває естафета олімпійського вогню Сочі-2014, який було запалено в Олімпії 29 вересня. Вже у другий день урочистого заходу на його учасників чекала чергова неприємність - факел знову згас.

Жителям столиці олімпійська естафета запам'ятається не тільки і не стільки видовищністю та перекриттям доріг, скільки згаслими смолоскипами. Російські блогери нарахували вже не менше чотирьох таких випадків, і всі потрапили на відео - або фотокамери.

Перший стався ще у неділю на території Кремля - тоді полум'я спалахнуло знову завдяки запальничці в руках співробітника Федеральної служби охорони.

Удруге смолоскип згас на Раушській набережній, причому москвичка Анастасія Наумова, яка зняла цей момент, додала до запису такий коментар: "Не встигли далеко від Кремля втекти..."

Утретє неприємність трапилася на Мосфільмовській вулиці, причому факелоносець цього спочатку не помітив - продовжував бігти, радісно вітаючи глядачів на узбіччі дороги. Емоціям очевидців не було меж: "Вогонь згас втретє! Це крах!!!" - то журиться, то зловтішається власник облікового запису YouTube, що розмістив це відео.

Приблизно там же, поблизу Мосфільму, смолоскип згас учетверте, судячи з фотографій, які опублікував на своїй сторінці в Facebook Юрій Феклістов, фотокореспондент журналу "7 днів". "Я зняв вже після світлофора навпроти Мосфільму. Значить, мій раз - вже четвертий!" - пише він.

Розчарування блогерів можна зрозуміти: справа в тому, що при розробці факела Сочі-2014 особливу увагу було приділено саме надійності конструкції і системи горіння вогню. Спеціальний пристрій пальника мав забезпечити стійкість полум'я в умовах сильного вітру та морозу.

Зокрема, на презентації факела в Москві у січні 2013 року голова оргкомітету Сочі-2014 Дмитро Чернишенко запевнив, що він "буде горіти і у сильний мороз, і при вітряній погоді, і навіть під водою". "Ми провели випробування, було зроблено все для того, щоб факел ніколи не згас", - цитував його ИТАР-ТАСС. У бесіді з кореспондентом агентства один з розробників факела Андрій Водяник тоді ж підтвердив: олімпійський факел Ігор-2014 не згасне за жодних обставин.

Втім, історія знає чимало випадків загасання олімпійського вогню, а під час Ігор-76 у Монреалі він і зовсім згас у чаші головного стадіону Олімпіади. Щоправда, в цей час змагання на ньому не проводилися, арена була порожня. Причиною інциденту стали проливні дощі.

Перед літніми Іграми у Лондоні 2012 року олімпійський вогонь згасав не менше трьох разів, причому вперше ще в Греції, до того, як його передали першому факелоносцю. А під час естафети перед Іграми у Пекіні 2008 року полум'я затухало у безлічі міст по всьому світу, при тому, що розробники факела були впевнені: вогонь не згасне навіть під час цунамі. !zn

Читайте також:

Гостям Олімпіади в Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження

Кадиров пообіцяв убити "шайтана Умарова" до Олімпіади в Сочі

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії брати участь в Олімпіаді-2014

Росія заявила про зрив "передолімпійських" терактів у Сочі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі