Представники телеканалів поставили українській Прем'єр-лізі ультиматум

Поділитися
Представники телеканалів поставили українській Прем'єр-лізі ультиматум Циганик і "2+2" виступили за 12 команд в УПЛ © sport.ua
Канали, які показують український чемпіонат, хочуть скоротити його до 12 команд.

Представники телеканалів "2+2" і "Футбол", які транслюють матчі української Прем'єр-ліги, на робочому засіданні, присвяченому зміні формату чемпіонату, виступили за скорочення кількості учасників турніру до 12 команд.

"Телевізійники сказали, що якщо буде 16 команд - вони показувати чемпіонат не будуть. Вони покажуть 50% ігор і на цьому все. Коли говорять, що ми хочемо зробити географію, а в підсумку цю географію будуть бачити тільки ті, хто прийде на стадіон. А це не так багато людей", - зазначив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Коли ми були на зборах учасників Прем'єр-ліги, я говорив, що ось сидять дві телекомпанії, які показують весь чемпіонат, ми, грубо кажучи, тут не потрібні. Вони повинні грати "головну скрипку", повинні сказати, який їм цікавий формат, щоб вартість чемпіонату зросла і трансляції зросли. На цьому все. А ми вже повинні технічно підігнати формат під їхні вимоги, що вони хочуть. Це єдиний шлях, шлях підвищення рейтингу і відвідуваності. Якщо сьогодні чемпіонат не почне заробляти, це буде кінець", - зазначив Палкін.

Представник телеканалу "2+2" Ігор Циганик розповів про те, які варіанти розглядалися: "Розглядався варіант з 10 клубами - потрібно грати 36 турів. Але під такий формат важко знайти час в календарі. Хоча він влаштовував ТБ. Формат з 14 командами був би незрозумілим для глядачів. Тому телебачення не гарантувало б показ усіх матчів.

Йшлося і про 16 команд: класичний варіант у два кола. Але під це треба "піднімати" клуби з Першої ліги. Представник ПФЛ сказав, що п'ять клубів Першої ліги готові грати в еліті. Але ми, як телетранслятори, пояснили, що з точки зору глядацького інтересу і рейтингу трансляцій, матчі за участю цих клубів не будуть збирати велику телеаудиторію.

У підсумку було прийнято рішення готувати проект формату з 12 командами. Чемпіонат буде проводитися в два кола - це 22 тури. Потім ми будемо мати дві шістки: одна буде боротися за високі місця, інша - за виживання. Деталі - будемо ділити на два очки після першого етапу, або вони будуть "згоряти" - поки не обговорювалися".

Також, за словами Циганика, відпрацьовується варіант, за якого протягом двох сезонів в чемпіонаті буде грати 12 команд, а потім - відразу 16.

Читайте також: В українській Прем'єр-лізі пройдуть позачергові вибори президента

Нагадаємо, раніше стало відомо, що за скорочення Прем'єр-ліги виступили "Динамо" і "Шахтар".

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі