Прапороносецем збірної України на відкритті Ігор у Сочі буде учасниця чотирьох Олімпіад

Поділитися
Прапороносецем збірної України на відкритті Ігор у Сочі буде учасниця чотирьох Олімпіад Валентина Шевченко - прапороносець України на Іграх в Сочі © xsport.ua
Лижницю Валентину Шевченко було обрано членами олімпійської команди. 38-річна спортсменка виступала на Іграх ще в 1998 році, проте ще жодного разу не удостоювалася такої честі.

Лижниця Валентина Шевченко, для якої Олімпіада в Сочі стане вже п'ятою в кар'єрі, обрана прапороносецем української збірної на церемонії відкриття Ігор.

За досвідчену спортсменку проголосувала більшість членів олімпійської команди і тепер вона представлятиме її святкуванні, яке відбудеться 7 лютого на Олімпійському стадіоні а Сочі.

Валентина Шевченко - бронзовий призер чемпіонату світу 2009-го року, переможниця та призер кубків світу, одна з найвідоміших українських лижниць у світовому співтоваристві. Найвищим результатом для неї є п'яте місце у 30-кілометрових перегонах на Іграх у Солт-Лейк Сіті.

Президент НОК України Сергій Бубка вважає, що спортсмени зробили гідний вибір.

"Я приймаю і згоден з рішенням спортсменів. Валентина дійсно заслужила право стати прапороносцем збірної України. Це велика честь для кожного олімпійця. Пам'ятаю свої незабутні відчуття, коли на Олімпіаді-96 в Атланті мені пощастило бути прапороносцем України. Це неймовірна гордість і довіра. Впевнений, Валентина гідно виконає таку відповідальну місію", - сказав Бубка.

Примітно, що ще за кілька днів до оголошення рішення Бубка зазначав, що визнана багатьма вболівальниками, журналістами і спортсменами думка щодо того, що українські прапороносці зазвичай потім невдало виступають на Олімпіадах, не більш, ніж упередження. За його словами, все залежить від ступеня готовності того чи іншого спортсмена.

В Сочі Шевченко візьме участь у скіатлоні на 7,5 км (перегони класичним та вільним стилем), 10-кілометрових перегонах класичним стилем, 30 км вільним стилем та в естафеті.

Нагадаємо, що в Сочі Україну будуть представляти 43 спортсмени у дев'яти видах спорту. Валентина Шевченко є найдосвідченішою атлеткою у команді, а 16-річна фігуристка Юлія Лаврентьєва - наймолодшою. !zn

Читайте також:

Триразовий олімпійський чемпіон, що зазнав аварії на тренуванні, виступить у Сочі

Мексиканський гірськолижник виступить на Олімпіаді в Сочі у костюмі марьячі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі