Порошенко зустрівся зі збірною України з футболу

Фото
Поділитися
Президент України заявив, що кожна футбольна перемога наближає країну до Європи.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з гравцями збірної України, які вибороли путівку на чемпіонат Європи 2016 року.

"Останній матч був справжнім боєм. Це бачив весь світ. Ви прагнули не просто перемогти, а відстояти честь українського футболу і високо підняти український прапор. Вам це вдалося, - підкреслив Порошенко, - Кожна така перемога, кожна така гра наближає нашу країну до Європи, і дуже символічно, що Україна бере участь у фінальній частині європейської футбольної першості". Також президент зазначив важливість футболу для об'єднання країни.

А капітан збірної Анатолій Тимощук подякував Порошенку за особисту присутність на матчі зі збірною Словенії. "Ми в збірній добре пам'ятаємо, в якій країні ми народилися і пишаємося цим. Більшість з нас розуміє, що для нас Євро-2016. Тому ми будемо гідно захищати кольори нашої країни, її єдність. Я думаю, що в такій складній ситуації українці повинні бути єдині як ніколи", - зазначив Тимощук.

Також на зустрічі обговорювалися проблеми, які існують в українському футболі. Так, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс підкреслив важливість невідкладного вирішення питання безпеки на футбольних аренах України у відповідності з європейськими футбольними нормами.

Крім того, Порошенко заявив, що за побиттям темношкірих уболівальників на матчі "Динамо" - "Челсі" може стояти Росія. Президент зазначив, що за його інформацією, "коріння цих провокацій йдуть не з України". За його словами, є всі підстави говорити, що за останніми провокаціями стежка веде до Росії з метою створити ситуацію і звинуватити Україну в расизмі.

Читайте також: Словенія - Україна: кращі фото матчу

На завершення зустрічі президент нагородив команду пам'ятними подарунками.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі