Порошенко заспівав гімн разом зі спортсменами і пообіцяв переглянути розмір призових

Відео
Поділитися
Порошенко заспівав гімн разом зі спортсменами і пообіцяв переглянути розмір призових Порошенко прийняв у себе спортсменів © НОК України
Президент України зустрівся з учасниками перших Європейських ігор.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами та призерами перших Європейських ігор, зазначивши, що вся країна в ці дні пишається ними: "Славна перемога, яку українська збірна здобула в Баку на дуже символічних Європейських іграх, є хорошою формою підтримки українського народу, народу країни, яка воює".

Порошенко розповів спортсменам, що в "Стратегії реформ-2020" передбачена реформа спортивної сфери. "Вірю, що нам вдасться її розпочати та здійснити, щоб вийти на кількісний показник - 35 медалей на наступній літній Олімпіаді, - цитує президента НОК України, - Звичайно, це непросто. Але нам допоможе європейський досвід розвитку державно-приватного партнерства, інформаційного суспільства, створення умов для наукових розробок і впровадження сучасних технологій у спорті".

Спортсмени подарували президенту форму національної збірної України, а також кімоно і чорний пояс. Порошенко, у свою чергу, пообіцяв, що найближчим часом буде переглянуто розмір призових за перемоги українських спортсменів. Нагадаємо, за перемогу на Європейських іграх держава обіцяла 25 тисяч гривень, за срібну медаль - 20, за "бронзу" - 12,5.

Прем'єр-міністр країни Арсеній Яценюк, який також був присутній на зустрічі, запевнив, що всі необхідні витрати на підготовку до Олімпійських ігор 2016 року в Ріо будуть профінансовані.

Додамо, що разом зі спортсменами Порошенко заспівав гімн України.

Читайте також: Європейські ігри. Всі результати українців у заключний день

Нагадаємо, на Європейських іграх українці завоювали 46 медалей: 8 золотих, 14 срібних та 24 бронзових. Дворазовий переможець змагань Олег Верняєв заявив, що призових за перемогу йому вистачить тільки на бинти і пластирі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі