Олімпійський вогонь прибув до Сочі

Поділитися
Олімпійський вогонь прибув до Сочі © tacopshq.com
Естафета олімпійського вогню, яка стартувала у грецькому Олімпі перемістилася безпосередньо у місце проведення Ігор.

Естафета олімпійського вогню, яка 30 вересня 2013 року стартувала церемонією запалення факелу на території давньогрецького комплексу в Олімпі, прибула до столиці Ігор-2014 Сочі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Факел зустрічали десятки співаків і танцюристів з народних колективів, які представляють культуру народів, що живуть у Сочі. Відкривати етап естафети довірено олімпійському чемпіону-1980 з волейболу Володимиру Кондру.

Потім олімпійський вогонь почав свою подорож вулицями курортного селища до найбільшого у країні колеса огляду. На атракціоні, встановленому у районному парку, факел піднімуть на висоту 77 метрів.

З Лазаревського району вогонь на спеціальним потягом відправиться в Адлер, а потім електропотягом "Ластівка" дістанеться до гірськолижного курорту "Роза Хутір", де під час Олімпійських ігор пройдуть змагання із гірськолижних дисциплін.

Морський етап естафети довірено представникам шоу-бізнесу: яхта з вогнем вийде з морського порту Сочі, тримати факел на борту буде актор Олександр Ревва, на причалі яхт-клубу він передасть естафету музикантові Андрію Григор'єву-Аполлонову.

6 лютого естафету вогню прийме Центральний район курорту. Ця ділянка стане найчисленнішою за кількістю факелоносців - 350 осіб. Серед них - генсек ООН Пан Гі Мун, голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, а також президент НОК України Сергій Бубка.

Зазначимо, що завершиться естафета вогню в Олімпійському парку 7 лютого запалюванням чаші на церемонії відкриття зимових Ігор. !zn

Читайте також:

Олімпійський факел відправили у космос

Олімпійський факел вибухнув у руках дівчинки в російській Костромі

Прапороносцем збірної України на відкритті Ігор в Сочі буде учасниця чотирьох Олімпіад

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі