НОК України: Донецьк отримав право приймати юнацький чемпіонат світу 2013 року з легкої атлетики

Поділитися
© Mills lab, UC Riverside
Донецьк отримав право прийняти юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики 2013 року. Таке рішення ухвалила Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій на засіданні в Монако. Про це повідомила прес-служба Національного Олімпійського комітету України.
Донецьк отримав право прийняти юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики 2013 року. Таке рішення ухвалила Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій на засіданні в Монако. Про це повідомила прес-служба Національного Олімпійського комітету України.Презентацію нашої держави на право проведення чемпіонату проводили віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, президент НОК, перший віце-президент ІААФ Сергій Бубка, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, мер Донецька Олександр Лук'янченко і президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов. «Відвідавши Україну в серпні теперішнього року під час проведення Ради ІААФ в Києві, я був приємно вражений гостинністю вашої країни і рівнем, на якому ви можете приймати події подібного рівня», - сказав президент ІААФ Ламін Діака. «Одним з головних чинників, який вплинув на підтримку і вибір Донецька як місця проведення чемпіонату, стала особиста присутність у залі засідань Ради ІААФ такої високоповажної української делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром України Борисом Колесніковим, від якого ми отримали непересічні урядові гарантії , що відіграли не останню роль під час прийняття рішення», - пояснив президент Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Він привітав Україну з перемогою і висловив упевненість, що чемпіонат у Донецьку буде організовано на найвищому рівні, «тим більше, що Україна є великою легкоатлетичною державою». У свою чергу Колесніков подякував за довіру. «Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики для нашої країни - це непересічний шанс показати своє справжнє обличчя не лише футбольній Європі, але і всьому спортивному світу», - сказав високопоставлений чиновник. «Я щиро сподіваюся, що наша сьогоднішня перемога - це лише пролог для майбутніх змагань, які б ми хотіли прийняти в Україні. Вже сьогодні ми обговорюємо можливість запросити до Києва командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. На що ми розраховуємо? Звичайно, на перемогу. Більше того, я вірю, що з роками Україна зможе прийняти не лише зимові, а й літні Олімпійські ігри», - додав Борис Колесніков.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі