НОК нагадав українським спортсменам про дискваліфікацію у разі зміни громадянства

Поділитися
НОК нагадав українським спортсменам про дискваліфікацію у разі зміни громадянства У Верняєва було кілька пропозицій від інших країн © НОК України
Національний олімпійський комітет України не дозволить українським спортсменам уникнути дискваліфікації при переході в інші збірні.

Федерація греко-римської боротьби України й інші федерації з олімпійських видів спорту отримали нагадування від Національного олімпійського комітету України щодо процедури зміни громадянства.

Так, українські спортсмени, згідно з рішенням від 3 грудня 2015 року, не можуть отримати скорочення або скасування трирічної дискваліфікації у разі зміни громадянства, незалежно від причин такого кроку.

Таким чином, українські атлети будуть відсторонені від виступів на 3 роки, якщо перейдуть під прапори іншої країни. Це означає, що ті українці, які планували змінити громадянство з метою виступити на Олімпіаді-2020 в Токіо за іншу країну, повинні зробити це до осені, інакше не зможуть потрапити на Ігри, не встигнувши відбути покарання.

Читайте також: Олімпійський чемпіон Верняєв "категорично не хоче їхати з України"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що срібний призер Ігор у Ріо Жан Беленюк відмовився від пропозиції виступати за Китай.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі