Названо причину падіння літака з хокеїстами «Локомотива»

Поділитися
Фахівці льотно-випробувального інституту імені Громова підтвердили версію про те, що причиною краху літака Як-42 з хокеїстами «Локомотива» на борту стала помилка пілота.

Під час льотного експерименту, що пройшов 18 жовтня в підмосковному Жуковському, льотчик-випробувач намагався відтворити умови зльоту літака, що розбився. Повторюючи дії одного з пілотів Як-42, випробувач гальмував під час розгону.

Крен керма літака перед відривом від землі досяг 13 градусів. Таке гальмування вимагало зусиль у 64 кілограми, щоб забезпечити їх, випробувачу довелося «щосили тиснути на гальма».

Ще один льотний експеримент показав, що якби пілот Як-42, розігнавши його, просто відсторонився від управління, зліт літака пройшов би успішно.

Результати минулих випробувань ляжуть в основу доповіді про причини катастрофи.

Раніше помилка пілота фігурувала в якості однієї з імовірних версій загибелі Як-42. Зокрема, розглядалася можливість того, що під час зльоту між командиром і другим пілотом виникло непорозуміння: один з них гальмував, а інший поставив форсажний режим зльоту.

Нагадаємо, Як-42 з хокеїстами «Локомотива» розбився 7 вересня 2011 року у ярославському аеропорту «Туношна». На борту знаходилися 45 осіб - 37 спортсменів і вісім членів екіпажу. У результаті падіння вижили хокеїст Олександр Галімов і бортінженер Олександр Сизов. 12 вересня Галімов помер у лікарні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі