Найкращим у 2014 році став арбітр, який зафіксував перемогу Німеччини на ЧС в Бразилії

Поділитися
Найкращим у 2014 році став арбітр, який зафіксував перемогу Німеччини на ЧС в Бразилії Нікола Ріццолі - кращий арбітр 2014 року © gazzetta.it
43-річний суддя з Італії в 2013-му судив фінал Ліги Чемпіонів, а через рік йому довірили і вирішальний матч чемпіонату світу.

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) назвала італійця Ніколу Ріццолі найкращим арбітром 2014 року.

Рицолли набрав 131 бал і з великою перевагою випередив англійця Говарда Вебба (78), а також німця Фелікса Бриха (61).

Головне визнання Рицолли все ж отримав півроку тому, коли ФІФА довірила йому судити фінальний поєдинок чемпіонату світу в Бразилії між Німеччиною та Аргентиною. Той матч продовжився 120 хвилин і італієць на високому рівні провів весь ігровий час, зафіксувавши перемогу німецької збірної 1:0. Таким чином, Ріццолі став третім арбітром з Італії, який судив фінал мундіалю (після Серджіо Гонелли і П'єрлуїджі Колліни).

В кінці 2014 року йому довірили провести кілька матчів групового турніру Ліги Чемпіонів, а також відбіркового турніру Євро-2016. В Італії ж авторитет Ріццолі незаперечний, і він постійно працює на поеинках місцевої Серії А. Додамо, що у вільний від суддівства час італієць працює архітектором.

Читайте також: World Soccer: Ярмоленко потрапив у топ-50 кращих в 2014 році

20 грудня стало відомо, що ФІФА зняла вікові обмеження для арбітрів. Тепер судді можуть виходити на поле і після 45 років, проте для цього їм необхідно пройти серйозні випробування і перевірки.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі