Надаль зазнав 10-ї поразки на Australian Open, не зумівши пробитися у півфінал

Відео
Поділитися
Надаль зазнав 10-ї поразки на Australian Open, не зумівши пробитися у півфінал Рафаель Надаль програв Томашу Бердиху © tennis.com.au
Томаш Бердих з Чехії вперше з 2006 року переміг Рафаеля Надаля. До цього іспанець перемагав у 17 матчах поспіль.

Третя ракетка світу іспанець Рафаель Надаль програв у чвертьфіналі Australian Open в Мельбурні чеському тенісистові Томашу Бердиху- 2:6, 0:6, 6:7 (5).

Таким чином, після торішнього потрапляння у фінал переможець АТ у 2009 році припинив боротьбу на турнірі. Що стосується Бердиха, то для нього це перша в історії перемога над тенісним королем 21-го століття. Досі його програшна серія становила 17 поєдинків. Востаннє чех перемагав іспанця в 2006 році на турнірі в Мадриді.

Надаль зазнав 10-ї поразки в історії своїх виступів на Відкритому чемпіонаті Австралії. У минулому сезоні, нагадаємо, він програв у фіналі швецарцу Стену Ваврінці.

Слід зазначити, що для Надаля досить незвично програвати хоча б один сет у матчі "всуху". Таких поєдинків у його кар'єрі не так багато - менше 10, і в основному іспанець поступався з таким рахунком у фінальних іграх різних турнірів. Втім, на сьогоднішній день його форма далека від оптимальної - все-таки ще відчувається наслідки травми, яку Рафа лікував в 2014 році, із-за чого він власне і позбувся другого місця у світовому рейтингу.

Додамо, що в інших матчах 1/4 фіналу серб Новак Джокович зустрінеться з канадцем Мілошем Раоничем, австралієць Нік Киргиос з британцем Енді Марреєм, а Кей Нісікорі з Японії - з Ваврінкою.

Українські тенісисти вибули з чоловічої основної сітки змагань на стадії 1/64 фіналу (Олександр Долгополов), а Сергій Стаховський програв у другому раунді (1/32 фіналу) іспанцеві Давиду Ферреру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі