На Євро-2012 вже витратили 80 млрд грн державних коштів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Регіонал зізнався, скільки українським платникам податків коштувало Євро-2012 - 80 млрд грн. «Інвестори» витратили всього 20 млрд грн.

На підготовку до Євро-2012 держава витратила близько 80 млрд грн. Про це повідомив голова підкомітету Верховної Ради з питань підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, регіонал Олександр Зац, повідомляє «Радіо Свобода».

«Що стосується Державної цільової програми підготовки та проведення чемпіонату Європи з футболу, то витрати складають близько 100 млрд грн. З них приблизно 80% - це державні кошти, тобто це левова частка», - сказав Зац.

Нагадаємо, що згідно з Державною цільовою програмою підготовки до Євро-2012, загальні витрати повинні скласти 105,4 млрд грн, з них кошти держбюджету - 50,9 млрд грн, кошти місцевих бюджетів 3,8 млрд грн, «інші джерела» - 50,7 млрд грн.

Однак із цифр, наведених депутатом Зацем, очевидно, що приблизно 30 млрд грн були виділені з держбюджету додатково, хоча це мають бути кошти «інвесторів».

Раніше українські чиновники називали найрізноманітніші цифри витрат держбюджету на Євро-2012, як правило, - набагато менше за 80 млрд грн. zn

Читайте також:

Янукович визнав, що Євро-2012 не окупиться для України

За незаконне використання символіки Євро-2012 будуть саджати на 6 років

Європейські збірні відмовилися базуватися в Україні через високі ціни в готелях

14 робітників загинули в Україні на об'єктах Євро-2012 за час підготовки до чемпіонату

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі