На Євро-2012 будуть відслідковувати і зупиняти расистські речівки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У рамках програми «Поважай відмінності» на всіх матчах Євро-2012 буде вестися контроль за речівками і символами дискримінаційного і расистського характеру.

Кампанія з викорінення расизму та дискримінації з футболу буде реалізована на Чемпіонаті Європи з футболу 2012 року в Польщі та в Україні з допомогою програми «Поважай відмінності», повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Кампанія «Поважай відмінності» буде проводитися у співпраці з партнером УЄФА - мережею «Футбол проти расизму в Європі» (FARE) і пов'язаною з нею організацією Never Again.

Серед іншого східноєвропейська організація Never Again буде відстежувати випадки прояву дискримінації через символи і речівки. В останні роки ця процедура є важливою стороною діяльності мережі FARE на великих міжнародних турнірах.

На Євро-2012 обмежену кількість квитків та акредитацій отримають представники FARE, які спостерігатимуть за ситуацією на трибунах і складатимуть для УЄФА звіти про порушення. Крім того, мережа FARE проведе в Польщі та Україні низку освітніх заходів та організовуватиму зустрічі уболівальників.

«Нашу програму моніторингу на кожному матчі ЄВРО-2012 представлять по кілька спостерігачів. У співпраці з представниками уболівальників та працівниками стадіону вони будуть розбиратися з проблемами в їх зародку, - заявив виконавчий директор мережі FARE Піару Поуар. - Якщо стратегія раннього втручання не спрацює, будемо писати рапорти в УЄФА, чиї дисциплінарні органи будуть розбиратися далі. Все це є частиною проекту «Поважай відмінності», який, ми сподіваємося, допоможе успішному проведенню чемпіонату».

На кожному матчі Євро-2012 будуть присутні по два спостерігачі FARE. За можливості - з тих країн, чиї команди боротимуться в даному матчі. !zn

Читайте також:

Захисники тварин поклали провину за вбивство безпритульних собак в Україні на Платіні

Для вболівальників Євро-2012 митниці РФ і України виділять спецкоридори

Польща посилила боротьбу з футбольними хуліганами

Гостинні українці чекають уболівальників на Євро-2012, сподіваючись заробити

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі