На час Євро-2012 Україна закриє кордони для футбольних хуліганів

Поділитися
© sport.oboz.ua
Бази даних, в які занесено вболівальників-хуліганів, існують у багатьох країнах Євросоюзу. Українське бюро Інтерполу має доступ до цих баз. А у Міністерстві внутрішніх справ України є власна база «Проблемний вболівальник», в якій зафіксовані українські правопорушники.

Державна прикордонна служба України під час турніру Євро-2012 не буде впускати до країни європейських уболівальників-хуліганів, а українських - не буде випускати. Про це повідомив глава відомства Микола Литвин.

«Якщо прізвище людини є в базі, отже, всі юридичні процедури проведено, і цю людину не буде пропущено в Україну. Так само, якщо україннця визначено «небажаним» і він захоче їхати, наприклад, до Польщі, то з нашого боку він отримає заборону на виїзд», - сказав Литвин.

За словами Литвина, бази даних, в які занесені вболівальники-хулігани, існують у багатьох країнах Євросоюзу. Українське бюро Інтерполу має доступ до цих баз. А в Міністерстві внутрішніх справ України є власна база «Проблемний вболівальник», в якій зафіксовані українські правопорушники. Цією інформацією володітимуть центральні та регіональні штаби, які будуть контролювати безпеку турніру, а також безпосередньо прикордонники у пунктах пропуску.

Як пояснив Литвин, громадяни, яким буде відмовлено у перетині кордону, не повинні чинити опір або подавати позови до суду, оскільки занесення їхніх прізвищ до відповідних баз не може статися випадково. Правоохоронці ставлять громадянина на контроль, заносять у «нев'їзну» базу, застосовують обмеження лише тоді, коли є достатньо юридичних підстав.

Щоб суперечок чи конфліктів з такими людьми не виникало, в кожному пункті пропуску працюватиме представник іншої країни, який у разі необхідності буде роз'яснювати громадянам, чому і на яких підставах відмовлено в перетині кордону.

«Ми працюємо з іноземними колегами, щоб на період Євро-2012 залучити всі можливі бази, не тільки щодо правопорушників, але і з інших, більш серйозних напрямків. Головна мета цих баз не допустити на територію країни осіб, які можуть спровокувати протиправні дії в місцях проведення масових заходів», - підкреслив Литвин.

Відзначимо, що в Україні під час проведення фінальних матчів Євро-2012 охорону громадського порядку будуть забезпечувати до 7000 співробітників міліції. !zn

Читайте також:

Рада заборонила судити фанатів на Євро-2012 прямо на стадіоні

Правопорядок на фінальних матчах Євро-2012 будуть забезпечувати до 7000 міліціонерів

На Євро-2012 будуть відслідковувати і припиняти расистські віршівки

Польща посилила боротьбу з футбольними хуліганами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі