На історичному ЧС з баскетболу Україна зіграє з легендарними американцями

Доповнено
Поділитися
На історичному ЧС з баскетболу Україна зіграє з легендарними американцями © fibaeurope.com
Перший в історії української збірної чемпіонат світу стане для неї справжнім випробуванням - уже на стадії першого групового раунду "синьо-жовті" зіграють з 14-кратні олімпійськими чемпіонами американцями.

На жеребкуванні чемпіонату світу з баскетболу, що відбулося в іспанській Барселоні, визначилися суперники збірної України по груповому етапу.

Отже, українці зіграють у групі, змагання в якій пройдуть в місті Більбао. Суперниками українців будуть Домініканська Республіка, Туреччина, США, Фінляндія та Нова Зеландія.

Нагадаємо, що чемпіонат світу відбудеться в шести містах Іспанії з 30 серпня по 14 вересня.

Зазначимо, що збірна США є 14-кратним переможцем олімпійських ігор, чотириразовим чемпіоном світу, і саме американці виграли золото попереднього ЧС, який проходив у Туреччині. Примітно, що головним тренером збірної України є американський фахівець Майк Фрателло. Також на провідних ролях в українській команді перебуває натуралізований американець Пух Джетер.

Інші суперники українців, крім Фінляндії, отримала wild-card від ФІБА, мають у своєму активі кілька виступів на світових форумах.

Повністю жеребкування групового турніру чемпіонату світу-2014 виглядає наступним чином:

група А (Гранада): Іспанія, Сербія, Франція, Бразилія, Єгипет, Іран;

група В (Севілья): Філіппіни, Сенегал, Пуерто-Ріко, Аргентина, Греція, Хорватія;

група С (Більбао): Домініканська Республіка, Туреччина, США, Фінляндія, Нова Зеландія, Україна;

група D (Гран Канарія): Словенія, Литва, Ангола, Корея, Мексика, Австралія.

Нагадаємо, що збірна України завоювала право виступати на чемпіонаті світу завдяки вдалому виступу на Євробаскеті-2013, де українці фінішували в шістці кращих.

Фахівці відзначають, що українцям попався досить непоганий варіант жеребкування, враховуючи те, що у разі виходу в 1/8 фіналу, а туди проб'ються по чотири кращих команди з кожної секстету, України зуміє уникнути зустрічі з США.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков упевнений, що зіграти проти США на чемпіонаті світу - почесно для будь-якої збірної.

"Хотів, щоб ми потрапили в групу з США, так і вийшло. Приємно бачити український прапор в компанії кращих команд світу. Вже з сьогоднішнього дня будемо морально готуватися до виступу на чемпіонаті світу. Що стосується інших суперників, то це сильні суперники. Радує, що ми уникнули зустрічі з Литвою, балканськими збірними. А збірна Туреччини хороша, але переживає не кращі часи.
Як би там не було, але багато чого буде залежати від того, скільки у розташування різних команд приїде зірок НБА", - зазначив Волков в інтерв'ю каналу Х-Спорт.

Нагадаємо, що у Національній баскетбольній асоціації на сьогоднішній день виступає двоє українців - центрові "Фінікс Санз" Олексій Лінь і В'ячеслав Кравцов. А ще один бигмэн Кирило Фесенко поки що представлений в фарм-лізі NBA D-League, де він грає за "Делавер", що входить в систему "Філадельфія 76". !zn

Читайте також:

Названі арени, на яких відбудуться матчі Євробаскету-2015

"Будівельник" у напруженій боротьбі обіграв "Хапоель" у матчі Єврокубка

Реконструкція Палацу спорту в Києві почнеться в квітні

Чорногірський тренер-рекордсмен очолив "Азовмаш"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі