На чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики українці знову залишилися без медалей

Поділитися
На чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики українці знову залишилися без медалей Олег Верняєв вийшов у фінал, але там потішити не зміг © www.fig-photos.com
У черговий раз українські гімнасти не зуміли вдало виступити на світовому форумі. І це - після цілком успішного сезону.

Українські гімнасти не зуміли здобути хоча б одну медаль на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який завершився у бельгійському Антверпені, повторивши безмедальний виступ на попередньому форумі у 2011 році.

Найуспішнішим представником української збірної виявився Олег Верняєв, який єдиним серед партнерів кваліфікувався у фінал окремих видів. Проте в опорному стрибку він у підсумку опинився на останньому місці у вирішальному раунді.

У жіночій команді нікому з учасниць не вдалося пройти кваліфікацію: лише 17-річна Христина Санькова у вправах на колоді фінішувала 10-ю. Відзначимо, що жіноча команда була однією з наймолодших за останні роки.

Таким чином, останнім п'єдесталом для українських гімнастів став ЧС в 2009, де у вправах на кільцях третє місце посів Олександр Воробйов. У жінок останні успіхи датуються ще більш ранніми роками. У 2006 році у данському Орхусі блискучу перемогу здобула Ірина Краснянська - у вправах на колоді. Тоді з її програми було увічнено один з елементів, який отримав як назву ім'я гімнастки. Але Краснянська вже давно пішла з великого спорту, зайнялася тренерською роботою, а поки гідних послідовників немає.

Слід зазначити, що до Антверпена українці вирушили без травмованого лідера Олега Степка, який зламав руку на одному з тренувань. Але і без нього, Ігор Радівілов, бронзовий призер Олімпіади-2012, а також Олег Верняєв та Олександр Супрун могли в принципі потішити вболівальників і тренерський штаб хорошими результатами.

Проте не склалося: Радівілов завалив виступ на кільцях і в опорному стрибку, Супрун - найстарший і відповідно найдосвідченіший спортсмен в команді - у вільних вправах та перекладині. Верняєв ж у фіналі добре виконав один елемент, але в наступному виході на поміст зазнав невдачі.

Нагадаємо, що у квітні на чемпіонаті Європи в Москві українські гімнасти показали найкращий виступ, починаючи з 2000 року, завоювавши два золота та бронзу. Вдало виступили наші хлопці на Універсіаді в Казані.

Чемпіонат світу пройшов під диктування японських спортсменів, які, схоже, у найближчі роки будуть домінувати на міжнародній арені. В активі японців - 7 медалей, 4 з яких найвищої проби, одна срібна, дві бронзові. Близькі до Японії американці, які завоювали 12 нагород (3, 6, 3). !zn

Читайте також:

Український гімнаст, що отримав російське громадянство, не вважає себе зрадником

Ганна Різатдінова завершила ЧС з художньої гімнастики в Києві сріблом у багатоборстві

Українці завоювали першу за вісім років медаль на ЧС з велоспорту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі