Мінінформполітики просить Іспанію поширити достовірну інформацію про Зозулю

Поділитися
Мінінформполітики просить Іспанію поширити достовірну інформацію про Зозулю Стэць заявляє, що Зозуля патріот, а не наці © ФФУ
Український футболіст використовував патріотичну, а не нацистську символіку.

Міністерство інформаційної політики України звернулося в Державний секретаріат інформаційного суспільства та цифрового порядку денного Іспанії щодо ситуації з українським фуболистом Романом Зозулею, повідомляється на сайті міністерства.

У своєму зверненні міністерство пояснює, що тризуб є державним символом України і несе суто патріотичний зміст; будь-яке інше його тлумачення є зневагою і неповагою до державної символіки.

"Нам дуже шкода, що саме неправильне тлумачення з боку іспанських футбольних фанатів стало підставою для конфлікту і мови ненависті в бік українця, який висловлює любов до своєї країни", - повідомляється на сайті міністерства.

Минінформполітики просить іспанський держсекретаріат сприяти поширенню достовірної інформації з роз'ясненням української сторони.

"Такі інформаційні ризики не можна залишати непоміченими. Наше завдання в цій ситуації - пояснити, що Роман Зозуля є насправді патріотом, який підтримує свою армію, свою державу. Вкрай прикро те, що футбольний простір став майданчиком для ворожнечі в той час, коли спорт є універсальною мовою примирення", - заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

В Міністерстві нагадали, що посол України в Іспанії Анатолій Щерба вже провів зустріч з керівництвом іспанської Ла Ліги (чемпіонат Іспанії з футболу), де отримав запевнення щодо гарантій права на працю, яке є базовим правом кожної людини.

Як повідомлялося, фанати "Райо Вальєкано" назвали Зозулю нацистом і зірвали оренду нападника.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі