"Металург" спробує вперше в історії здолати "Шахтар" на щасливому стадіоні у Києві

Поділитися
"Металург" спробує вперше в історії здолати "Шахтар" на щасливому стадіоні у Києві "Металург" спробує здобути першу перемогу в донецькому дербі
31 жовтня у Києві на стадіоні "Оболонь" відбудеться донецьке дербі. Господарі поля з "Металурга" ще жодного разу в історії українських змагань не обігравали земляків з "Шахтаря".

Донецький "Металург" спробує вперше в історії здолати "Шахтар" на щасливому стадіоні "Оболонь-Арена" в Києві.

Підопічні Володимира П'ятенка мають вражаючу безпрограшну серію з п'яти матчів на київському стадіоні - в нинішньому сезоні на затишній арені в київському районі Оболонь донеччани кожного разу брали очки, чотири рази зігравши внічию і одного разу обігравши суперника.

В передостанній зустрічі "металурги" були близькі до того, щоб вперше в історії обіграти донецький "Шахтар", але після того, як команда повела в рахунку 2:0, "гірники" зуміли перехопити ініціативу і відігралися - 2:2. Вдало складався для "синьо-білих" і остання на сьогодні зустріч з чемпіоном: Василь Прийма відкрив рахунок на 49-й хвилині, але незабаром Сергій Кривцов і Луїс Адріану розставили всі поместам і"Шахтар" переміг 2:1.

Всього в історії протистоянь двох донецьких команд - 34 ігри, в яких лише тричі "Металургу" вдавалося набрати очки. Причому двічі суперники грали внічию на стадіоні "синьо-білих".

У нинішньому сезоні "Шахтар" вже грав на "Оболонь-Арені" в рамках 1/16 фіналу Кубка України "оранжево-чорні" насилу здолали друголігову "Оболонь-Бровар", забивши гол з пенальті вже у доданий арбітром час. Вболівальники пам'ятають і поразки "гірників" від "Оболоні" в чемпіонаті Прем'єр-ліги - 10 вересня 2010 року завдяки голу Павла Худзіка оболонці обіграли іменитого суперника 1:0. У цьому ж сезоні "Оболонь" завдала перше в історії поразки "Шахтарю" на "Донбас-Арені".

Додамо, що "Металург" идета н 8-му місці в чемпіонаті Прем'єр-ліги, відстаючи від "старшого брата" на 11 залікових пунктів.

Раніше повідомлялося, що в "Шахтарі" бояться провокацій з боку вболівальників під час донецького дербі в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі