Мессі став першим в історії чотириразовим володарем "Золотого м'яча"

Відео
Поділитися
Мессі став першим в історії чотириразовим володарем "Золотого м'яча" Ліонель Мессі
Аргентинський нападник іспанської "Барселони" Ліонель Мессі вчетверте поспіль названий Міжнародною федерацією футболу найкращим гравцем планети за підсумками року. Аргентинець випередив у боротьбі за "Золотий м'яч" свого одноклубника Андреса Іньєсту і португальця Кріштіану Роналду з мадридського "Реала".

Нападаючий каталонської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі отримав четвертий за свою кар'єру "Золотий м'яч". Цей приз був вручений йому на гала-церемонії ФІФА у Цюріху 7 січня. Мессі отримав нагороду з рук власника "Золотого м'яча"-2006, італійця Фабіо Каннаваро.

Аргентинець випередив у боротьбі за нагороду свого одноклубника Андреса Іньєсту і португальця Кріштіану Роналду з мадридського "Реала".

25-річний Мессі став першим футболістом в історії, який завоював чотири "Золоті м'ячі", причому поспіль. До нього трьом футболістам вдавалося тричі завойовувати цей приз - голландцям Йохану Кройфу і Марко ван Бастену, а також французу Мішелю Платіні, президенту УЄФА. Причому Платіні також зміг отримати "Золотий м'яч" три роки поспіль - з 1983 по 1985 роки.

На сьогоднішній церемонії також був вручений приз найкращому тренеру 2012 року за версією ФІФА. Ним став наставник збірної Іспанії Вісенте Дель Боске, який привів свою команду до перемоги на чемпіонаті Європи 2012 року в Україні та Польщі. Він випередив у боротьбі за цю нагороду колишнього головного тренера "Барселони", іспанця Хосепа Гвардіолу і наставника мадридського "Реала" Жузе Моурінью. !zn

Читайте також:

Мессі побив 40-річний рекорд Герда Мюллера

"Золота бутса" найкращого бомбардира Європи знову дісталася Ліонелю Мессі (ВІДЕО)

Мессі став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі