Мессі провалив матч 1/4 фіналу ЛЧ проти "Атлетіко": нападник зіграв, як воротар

Поділитися
Мессі провалив матч 1/4 фіналу ЛЧ проти "Атлетіко": нападник зіграв, як воротар © gazzetta.it
Представники футбольних ЗМІ розкритикували гру "Барселони", її лідера Ліонеля Мессі, а також показали, в чому були сильні сторони мадридського "Атлетіко".

Експерти мадридського порталу AS провину за поразку "Барселони" від "Атлетіко" з Мадрида поклали на нападника "Барси" Ліонеля Мессі.

Нагадаємо, що в поєдинку 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів каталонці поступилися в Мадриді 0:1, пропустивши гол на 5-й хвилині і так нічого не зумівши протиставити супернику протягом решти ігрового часу. В результаті, вперше за сім років "Барси" не буде у півфіналі Ліги Чемпіонів.

Аргентинець провів посередній матч, вважають іспанські журналісти. Свою думку фахівці підкріпили "математикою". Виявляється Лео у матчі проти "Атлетіко" пробіг всього лише 6,8 км. Голкіпер "Барселони" Хосе Пінто пробіг не набагато менше за форварда - 5,3 км. В той же час "матрасник" Коке, який і приніс перемогу "Атлетіко", набігав у грі вдвічі більше за Лео - 12,2.

Експерти також інформують, що Неймар пробіг за матч 9,5 км, Хаві - 11,8, Альба - 11,5, Дані Алвес - 10,8, Бартра - 10,7. Гравці "Атлетіко" в цілому пробігли 110,3 км, футболісти "Барселони" - 107,7.

Українське видання Football.ua, презентувало тактичний розбір матчу. На думку експертів, аргентинський наставник "Атлетіко" Дієго Сімеоне, відомий у минулому хавбек збірної Аргентини, "Атлетіко", "Інтера" та "Лаціо", повністю переграв свого земляка і візаві Херардо Мартіно, за спиною якого не така яскрава кар'єра футболіста, однак значно більший тренерський досвід.

Наставник "Атлетіко" відійшов від звичних схем, виставивши попереду трьох футболістів, чим дійсно здивував, а от "Барселона" звично робила ставку на фізичну витривалість своїх футболістів і кращі дії при відборі м'яча та позиційній грі.

"Матрацники" зуміли приголомшити суперника натиском. На старті матчу у більшості епізодів пресингу брало участь від 4 до 6 гравців "Атлетіко". Найчастіше вони пресингували суперника не у момент прийому м'яча, а після нього. Тобто в той час, коли суперник готував передачі і оцінював позиції партнерів. Грав би у захисній лінії і опорній зоні Мессі, це не було б проблемою. Але для Маскерано і Бускетса, з їхньою реакцією, це стало справжнім ребусом", - вважає видання.

Протягом всієї гри мадридці просто не давали грати у звичний футбол, а Ліонель Мессі так і не знайшов належного взаєморозуміння з партнером з нападу чилійцем Алексісом Санчесом.

"Атлетіко" зумів запропонувати "Барселоні" свій сценарій гри. В ньому ключову роль зіграв високий пресинг і насичення простору в центрі. Успішний бліцкриг також чинив психологічний тиск на суперника, а ефективні перелаштування при діагональних передачах суперника просто звели нанівець всі володіння "Барселони". У підсумку, каталонці часто перетримували м'яч і не могли прискорити гру після серії передач на чужій половині", - резюмували експерти.

Нагадаємо, що "Атлетіко" вперше за 40 років дійшов до півфіналу Ліги Чемпіонів: у розіграші тоді ще Кубка Чемпіонів мадридці у фіналі поступилися "Баварії". !zn

Читайте також:

Мессі за 400 матчів у "Барселоні" виграв майже 40 призів та встановив понад 10 рекордів

"Баварія" - фаворит Ліги Чемпіонів, МЮ і "Боруссія" - аутсайдери

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі