Мессі погіршив відсоток реалізації пенальті

Поділитися
Мессі погіршив відсоток реалізації пенальті Мессі не зумів переграти Джо Харта - воротаря "Мансіті" і збірної Англії © epochtimes.ru
З 10 останніх 11-метрових штрафних ударів аргентинський нападник не забив половину. Втім, майже у всіх невдалих спробах це не впливало на успішний результат його команди.

У першій зустрічі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів з "Манчестер Сіті" (2:1) лідер "Барселони" Ліонель Мессі не зміг реалізувати вже п'ятий з 10 останніх пенальті за клуб і збірну Аргентини.

Цікаво, що цей неприємний, хоча і не настільки значущий епізод стався в ювілейному для нього матчі - 100-ї міжнародної грою футболіста у складі "Барселони". Всього за "Барсу" Мессі вже виконав 59 пенальті, з яких забив 46 (78,0 відсотка). А з його 13 невдалих спроб 5 припали на чемпіонат Іспанії, 4 - на Кубок країни, 3 - на Лігу Чемпіонів, одна - на Суперкубок Іспанії.

У теж час за збірну Аргентини Мессі пенальті реалізував 10 з 12 (83,3%). Варто додати, що в двох випадках з п'яти останніх невдалих спроб форвард зміг добити м'яч у ворота після того, як його удари відображали голкіперів суперників.

А ось в Манчестері Мессі зробити цього не вдалося: пробивши по порожніх воротах головою, він не потрапив в створ. Нагадаємо, що на той момент рахунок був 2:1 на користь "блаугранас". Єдине, про що можуть шкодувати вболівальники "Барси", так це те, що Мессі не зробив перевагу команди в матчі ще більш значним.

Примітно однак і те, що майже у всіх невдалих спробах (4 з 5) команда Мессі не програвала, незважаючи на його промах. Та й то, поразка сталася в товариському матчі проти Бразилії, який збірна Аргентини провела в жовтні, програвши 0:2.

15 лютого в домашньому матчі 23-го туру чемпіонату Іспанії Ліонель Мессі побив ще один рекорд у своїй кар'єрі, а заодно повторив досягнення майже півстолітньої давності: аргентинець випередив Луїша Фігу за кількістю гольових передач в матчах Прімери, а також повторив досягнення Тельмо Сарри за кількістю хет-триків. Тепер на його рахунку 31 "трюк з капелюхом".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі