Матеріали щодо розкрадання грошей на підготовку олімпійців передані в СБУ

Поділитися
© london2012.com
Держслужба молоді та спорту України передала начальнику управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Олександру Якименку матеріали щодо перевірки фактів правопорушень, скоєних посадовими особами збірних України під час проведення навчально-тренувальних зборів з легкої атлетики.

Державна служба молоді та спорту України передала до Служби безпеки України матеріали, отримані в результаті роботи комісії з перевірки фактів правопорушень, скоєних посадовими особами збірних України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики.

"Матеріали передані в органи, першому заступнику голови Служби безпеки - начальнику управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Олександру Якименку", - повідомив на брифінгу в п'ятницю глава держслужби Равіль Сафіуллін.

Сафіуллін нагадав, що наказами відомства 27 вересня був звільнений з посади головного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики Олександр Апайчев, а 24 вересня був звільнений зі своєї посади державний тренер легкоатлетичної збірної Валерій Александров.

- Українські олімпійці звинуватили спортивне керівництво у фінансових махінаціях


Рішення щодо старшого тренера Костянтина Степанцова, який в даний час знаходиться на лікарняному, і начальника команди Руслана Руссу буде прийнято пізніше. "Думаю, щодо нього результат буде той самий", - зазначив Сафіуллін.

Як повідомлялося, створена 3 вересня комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях українських легкоатлетів в Держслужбу молоді і спорту в серпні цього року, виявила невідповідність поданої у звітних документах інформації і фактичної.

Зокрема, згідно з документами, нібито був проведений навчально-тренувальний збір з легкої атлетики в центрі підготовки армійських спортсменів Міністерства оборони Росії в Кисловодську. В той же час в Росії підтвердили, що дана база на час проведення зазначених зборів вже була розформована. Тільки по одному цьому збору в Кисловодську не підтверджені документально витрати на загальну суму 21 тис. дол США. А таких лжезборів в період з квітня 2011 року по липень 2012 року згідно з документами було проведено десять, відзначають в Держслужбі.

Раніше, 68 спортсменів і тренерів, 25 з яких брали участь в Олімпіаді 2012 року, підписали лист-звернення керівнику Державної служби молоді та спорту Равілю Сафіулліну з проханням розібратися в ситуації, що склалася. !zn

Читайте також:

Українські олімпійці пригрозили змінити громадянство через розкрадені премії

Чиновники пояснили, як олімпійці виявилися на «жебрацькій» базі

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Олімпійські ігри в Лондоні стали гіршими в історії України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі