Матчів Євро-2020 в Україні не буде - Київ і Донецьк не пройшли до другого етапу відбору

Поділитися
Матчів Євро-2020 в Україні не буде - Київ і Донецьк не пройшли до другого етапу відбору © trend.az
В опублікованому УЄФА списку претендентів на організацію матчів історичного чемпіонату Європи-2020 не виявилося українських міст. Низка ЗМІ передбачаэ, що це свідчення непрофесіоналізму Федерації футболу України.

У штаб-квартирі УЄФА в Цюріху було опубліковано список міст, які претендують на проведення матчів Євро-2020.

До 25 квітня, коли закінчився термін подання заявок на проведення ЄВРО-2020, УЄФА отримав від 19 асоціацій заявочні досьє, в яких представлено 19 міст. У списку не виявилося двох представників України - Києва і Донецька, які спочатку претендували на проведення двох поєдинків турніру.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, прийнятим в січні 2013 року, матчі фінальної стадії Євро-2020 пройдуть у 13 містах по всій Європі. Матчі розбито на 13 пакетів: 12 стандартних, включають у себе три зустрічі групового етапу, і одну зустріч плей-офф (1/8 або 1/4 фіналу), а також один пакет, куди входять обидва півфінали і фінал.

Згідно з початковою заявкою української федерації, київський НСК "Олімпійський" претендував на так званий "елітний пакет матчів" (два півфінали і фінал), а донецька "Донбас Арена" - один ыз 12 "стандартних" (три поєдинки групи плюс гра плей-офф).

УЄФА збирав первинні заявки до 12 вересня 2013 року. Потім цим 32-м асоціаціям були надані детальні вимоги до заявочних досьє, які вони повинні були підготувати до наступної стадії процесу - до 25 квітня.

ТАКОЖ: Варшава і Прага вибули з боротьби за Євро-2020

Проте якісь поки що невідомі фактори завадили представникам ФФУ відправити заявку, адже навіть незважаючи на наявність серед конкурентів Києва і Донецька таких футбольних міст, як Лондон, Стамбул, Мюнхен, Рим, Амстердам, шанси українців виглядали досить непогано.

Однак у підсумку, список виглядає наступним чином (в алфавітному порядку): Азербайджан (Баку), Англія (Лондон), Білорусь (Мінськ), Бельгія (Брюссель), Болгарія (Софія), Македонія (Скоп'є), Угорщина (Будапешт), Німеччина (Мюнхен), Данія (Копенгаген), Ізраїль (Єрусалим), Ірландія (Дублін), Іспанія (Більбао), Італія (Рим), Нідерланди (Амстердам), Росія (Санкт-Петербург), Румунія (Бухарест), Уельс (Кардіфф), Швеція (Стокгольм) і Шотландія (Глазго).

На півфінальний і фінальний пакет матчів подали такі асоціації (в алфавітному порядку): Англія (Лондон) і Німеччина (Мюнхен).

Адміністрація УЄФА вивчить заявочні досьє і в письмовому вигляді підготує оціночні звіти для передання Виконавчому комітету УЄФА. Остаточне рішення за призначенням 13 організаторів ЄВРО-2020 виконком УЄФА прийме 19 вересня в Женеві. !zn

Читайте також:

Євро-2020: в Англії знають, що може перешкодити Лондону прийняти фінал турніру

В Лізі націй буде розіграно чотири путівки на Євро-2020

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі