Матч за звання чемпіонки світу з шахів може пройти у Львові

Поділитися
Матч за звання чемпіонки світу з шахів може пройти у Львові Ілюмжинов відвідав Львів
Президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов віддасть свій голос за Україну.

Президент міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов відвідав Львів, щоб оцінити можливості міста прийняти чемпіонський матч з шахів між українкою Марією Музичук і китаянкою Хоу Іфань.

"Мета мого візиту - за дорученням президентської ради ФІДЕ оцінити можливість проведення у Львові матчу за звання чемпіонки світу з шахів. Нам представили можливі місця проведення цього матчу. Також ми обговорили форму заявки від Федерації шахів України, керівництва країни і міста на право проведення чемпіонату. Адже на сьогодні маємо лише одну офіційну заявку - від шахової федерації Китаю на проведення матчу в Пекіні", - сказав Ілюмжинов.

Наголошується, що Марія Музичук попросила ФІДЕ перенести зустріч на початок наступного року. При цьому у федерації поки немає заявки України, але термін її подачі продовжений.

Ілюмжинов заявив, що міжнародна шахова федерація хотіла б провести цей матч саме у Львові, оскільки в Пекіні відбулося вже багато шахових подій: "Так сталося, що в Україні за останні кілька десятиліть не було жодної великої міжнародної шахової події і, тим більше, чемпіонату світу з шахів. Тому, якщо він пройде тут, це буде вперше в історії країни".

Глава ФІДЕ пообіцяв віддати свій голос за Україну і попросити членів президентської ради підтримати заявку Львова.

Нагадаємо, в квітні Марія Музичук виграла чемпіонат світу, обігравши в фіналі представницю Росії Наталю Погоніну з рахунком 2,5:1,5. 8 квітня українська шахістка була нагороджена орденом "За Заслуги" III ступеня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі