Матч з "Динамо" стане для "Стяуа" останнім з чинною назвою

Поділитися
Матч з "Динамо" стане для "Стяуа" останнім з чинною назвою "Стяуа" зіграє з "Динамо" в Лізі Європи 11 грудня
Клуб з Бухареста був заснований в 1947 році. Тепер же міністерство оборони Румунії вважає, що команда не має право використовувати колишню назву.

Міністерство оборони Румунії дозволило "Стяуа" до 15 грудня використовувати торговельну марку. Таким чином, в матчі заключного туру групового раунду Ліги Європи проти київського "Динамо" відома румунська команда вийде під звичною назвою, яка використовується з часу народження армійців у 1947 році.

Однак це лише тимчасовий компроміс, далі ж клубу доведеться знаходити вихід із ситуації після рішення суду минулого тижня на користь міністерства, яке заборонило футболістам використовувати звичні ім'я, кольори і символи.

Додамо, що останньому матчі чемпіонату країни бухарестці грали у формі традиційної емблеми (її закрили клаптиками тканини) і оголошувалися по стадіону або як "чемпіони Румунії", або просто "господарі". Останнє слово значилося і на табло. У протоколі зустрічі значився клуб без назви.

Таким чином, матч з "Динамо" стане останнім для "Стяуа" під звичною назвою. Нагадаємо, що армійці за свою більш ніж 60-річну історію перемагали в Кубку чемпіонів-1985/86, а також Суперкубку Європи. До речі, у боротьбі за цей трофей румуни здолали київське "Динамо" - навесні 1987 року.

Нагадаємо, що "Стяуа" як і раніше претендує на вихід в плей-офф Ліги Європи. Для цього команді з Бухареста слід обіграти "Динамо" і сподіватися на осічку "Ольборга" в поєдинку з "Ріу Аве".

У рамках відкладеного 10-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги київське Динамо продовжило вдалу серію, розгромивши Металург в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі