Маркевич йде з поста головного тренера збірної через рішення ФФУ стосовно «Металіста»

Поділитися
Головний тренер збірної України з футболу Мирон Маркевич йде з цього поста. Відповідна офіційна заява Маркевича потрапила у розпорядження агентства «Інтерфакс-Україна» в суботу, 21 серпня. «Вимушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що з сьогоднішнього дня я залишаю посаду тренера національної збірної. ФФУ повністю дискредитувала себе недавнім рішенням КДК щодо ФК «Металіст», і я не маю морального права працювати в організації, яка цілеспрямовано знищує харківський футбол. Я був і залишаюся тренером ФК «Металіст» і не можу зрадити рідний клуб», - йдеться в заяві.
Головний тренер збірної України з футболу Мирон Маркевич йде з цього поста. Відповідна офіційна заява Маркевича потрапила у розпорядження агентства «Інтерфакс-Україна» в суботу, 21 серпня. «Вимушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що з сьогоднішнього дня я залишаю посаду тренера національної збірної. ФФУ повністю дискредитувала себе недавнім рішенням КДК щодо ФК «Металіст», і я не маю морального права працювати в організації, яка цілеспрямовано знищує харківський футбол. Я був і залишаюся тренером ФК «Металіст» і не можу зрадити рідний клуб», - йдеться в заяві.Маркевич зазначає, що «його совість перед українськими уболівальниками чиста». «Протягом тих місяців, коли я очолював збірну, вона не зазнала жодної поразки. І це незважаючи на те, що ФФУ свідомо відверто ігнорує інтереси головної команди країни в питаннях складання адекватного ігрового графіка, селекції, фінансування та інфраструктурного забезпечення» - заявив тренер. Маркевич висловив надію, що його наступником стане гідний фахівець, який зможе прийняти естафету і вирішити завдання, які ставляться перед збірною України на Євро-2012. Як повідомлялося, президент ФФУ Григорій Суркіс та Маркевич підписали особистий контракт головного тренера національної збірної України з футболу в квітні цього року. Раніше, на початку лютого виконком ФФУ призначив головним наставником збірної головного тренера харківського «Металіста» Маркевича. Мирон Маркевич, 1951 року народження - заслужений тренер України з 1977 року. З 2005 року головний тренер харківського «Металіста». У сезонах 2006-2007, 2007-2008 і 2008-2009 під його керівництвом команда завоювала бронзові медалі Чемпіонату України. Нагадаємо також, 17 серпня стало відомим що контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» — «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розиграші першості. Крім того, ряд функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалу  дискваліфікацію. «Металіст» зажадав скасування рішення КДК,  львівський клуб раніше також пообіцяв оскаржити його. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі