Маркевич, Ребров і Луческу увійшли до ТОП-50 тренерів світу

Поділитися
Маркевич, Ребров і Луческу увійшли до ТОП-50 тренерів світу Луческу опинився в рейтингу вище Реброва і Маркевича © ФК Шахтер
Три фахівці, які працюють в українських клубах, опинилися в списку кращих тренерів року.

Головний тренер "Динамо" Сергій Ребров, головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич і головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу увійшли до списку ТОП-50 тренерів світу за версією авторитетного видання FourFourTwo.

Маркевич, який вивів "Дніпро" в історичний фінал Ліги Європи, зайняв 38-е місце в рейтингу, випередивши у тому числі таких відомих фахівців, як Ларс Лагербек (збірна Ісландії) і Славен Білич ("Вест Хем"). Цікаво, що єкс-тренер "Наполі" Рафа Бенітес, який програв Маркевичу дуель у півфіналі Ліги Європи, виявився на дві позиції вище за українського тренера.

Сергій Ребров розташувався на 33-й позиції. Нагадаємо, що Ребров, не маючи досвіду роботи головним тренером, зумів вперше за шість років привести "Динамо" до чемпіонського титулу, а також завоював з командою два Кубки України. У рейтингу Ребров обігнав Мануеля Пеллегріні ("Манчестер Сіті") і того ж Бенітеса. На позицію вище українського тренера - знаменитий Вісенте Дель Боске, який зараз працює зі збірною Іспанії.

"Ребров йде своїм корінням в славні традиції великого Валерія Лобановського, але не просто слідує його філософії. Він розробляє свої ідеї в рамках стандартної схеми 4-2-3-1, перетворюючи команду в набагато більш єдине ціле, ніж це було раніше. Як для тренера-початківця, він був дуже успішним", - зазначає видання.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу, незважаючи на те, що "гірники" здали позиції на внутрішній арені і розгромно програли "Баварії" в Лізі чемпіонів, від FourFourTwo удостоївся 23-го місця в рейтингу. Видання називає Луческу "хитрим, прагматичним і новаторським", відзначаючи, що "Шахтар" сьогодні є клубом високого рівня багато в чому завдяки головному тренеру. Позаду Луческу виявилися Дідьє Дешам (28, збірна Франції) і Хорхе Сампаоли (26), який привів збірну Чилі до перемоги в Кубку Америки.

Читайте також: "Шахтар" попрощався з бразильським тренером, який хотів стати наступником Луческу

Поки невідомо, хто займе у рейтингу перші місця, так як він публікується частинами. На даний момент видання опублікувало місця з 16-го по 20-е, віддавши шістнадцяту позицію наставнику "МЮ" Луї Ван Галю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі