Лукашенко пообіцяв розібратися з білоруськими хокеїстами за погані результати

Поділитися
Лукашенко пообіцяв розібратися з білоруськими хокеїстами за погані результати У Лукашенка болить серце за хокеїстів © sutki.net
Великий шанувальник хокею білоруський президент обурений останніми виступами місцевих хокеїстів на міжнародній арені.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обурений виступами збірної цієї країни на хокейному олімпійському кваліфікаційному турнірі у Данії, де виступала і українська команда. Нагадаємо, що Білорусь хоч і розгромила Україну 6:0, проте несподівано програла Словенії 2:4 і пролетіла повз сочинську Олімпіаду.

"Те, що білоруська хокейна команда не потрапляє на Олімпійські ігри - це ганьба. Те, що створила збірна з хокею, - це ні в які рамки не лізе. І найближчим часом ми розберемося. Я на це спокійно дивитися не буду, всі були попереджені", - заявив Лукашенко.

Також глава білоруської держави не впевнений у доцільності виступів представника Білорусі, мінського "Динамо" у Континентальній хокейній лізі (КХЛ). Мінські хокеїсти не зуміли пробитися у плей-офф турніру, зайнявши 10-те місце в Західній конференції, відставши навіть від дебютанта турніру, донецького "Донбасу".

"Мені дуже соромно не лише говорити, а навіть слухати про те, як грає наше мінське Динамо. Деякі отримують сьогодні на місяць по 70 млн рублів (близько 70 тисяч гривень - прим. dt.ua), а то і більше, займаючи останні місця. Ми живемо у Мінську, завтра летимо у Хабаровськ, за казна-скільки земель грати з цими клубами. Туди прилетіли - двоє діб, звідти - двоє діб, ні тренувального процесу, ні відпочинку - нічого немає. Чому б КХЛ не розділити до Уралу і після, як зроблена Східна і Західна конференції в НХЛ? Може, нам відмовитися від участі в КХЛ, не витрачати десятки мільйонів доларів, а вкласти ці гроші у власних хокеїстів?", - запитує Лукашенко.

Тим часом, досить цікаво пролунала думка білоруського керівника про створення європейської хокейної ліги, куди б могли увійти українські команди.

"Я б запропонував європейцям створити європейську лігу. У росіян би був КХЛ, казахи б, можливо, підключилися, може, українці або якась наша команда грала, але європейцям треба мати свою лігу. Ось ми б могли виступати тут. Ми б злітали у Берлін, куди дві-три години перельоту, і повернулися в цей же день. Спортсменам є можливість відпочити. А так багато ми пересуваємося, несемо величезні витрати на перельоти".

Зазначимо, що раніше українські команди вже виступали разом з білоруськими - спочатку в рамках Східно-Європейської хокейної ліги, а потім під егідою Відкритого чемпіонату Білорусі. !zn

Читайте також:

Лідери КХЛ почали боротьбу за Кубок Гагаріна з перемог

Лукашенко передасть президентські повноваження тому, хто обжене його на лижах

"Піттсбург" спокушає Євгена Малкіна 100-мільйонним контрактом

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

У справі про загибель хокеїстів ярославського "Локомотива" з'явився обвинувачений

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі