Луческу припустив, що кримські команди залишаться грати в українському чемпіонаті

Поділитися
Луческу припустив, що кримські команди залишаться грати в українському чемпіонаті
Румунський фахівець вважає, що УЄФА не дозволить "Таврії" та "Севастополя" перейти під юрисдикцію російських змагань - анексію Криму не визнає жодна європейська країна.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу припустив, що в ситуації політичної ситуації в Україні, яка не могла не відобразитися на футболі, важливо дограти чемпіонат Прем'єр-ліги до кінця, а далі проаналізувати можливі варіанти його розвитку.

"Мене більше цікавлять інші моменти: що буде з чемпіонатом України в цілому? Потрібно дограти її до кінця всім без винятку. Рівень чемпіонату починав рости,
зараз же він опускається.

На думку румунського фахівця, такої ситуації сприяло банкрутство "Арсеналу", а також зниження фінансування харківського "Металіста" і одеського "Чорноморця".

Також, вважає Луческу, не додає престижності українського чемпіонату і ситуація з кримськими командами.

"Невідомо, що з ними взагалі. Ми повинні поважати їх, дати їм можливість грати на своєму полі. І вони на виїзді повинні виступати на полях своїх суперників", - пояснив свою позицію Пан.

"Напевно, в наступному році ці два клуби будуть брати участь в українському чемпіонаті. До тих пір поки Європа не визнає Крим частиною Росії, не думаю, що УЄФА дозволить кримським командам виступати в іншому чемпіонаті. Напевно вони будуть змушені грати в чемпіонаті України. Тому ми повинні їх поважати, як і вони повинні поважати нас" - зазначив Луческу.

ТАКОЖ: Луческу вважає, що у "Дніпра" все ще є шанс поборотися за чемпіонство

Наостанок румунський тренер припустив, що місця в єврокубках і медалі чемпіонату-2013/14 можна було б розіграти за новою схемою: у ній було задіяно шість кращих на сьогоднішній день команд.

"Інші нехай грають між собою. Тоді був би цікавий чемпіонат, сильний, чемпіонат з повними стадіонами. А так ми просто виживаємо від одного тижня до іншої, і людям цікаві тільки три-чотири гри", - спересердя промовив Луческу.

Нагадаємо, що "Шахтар" лідирує в чемпіонаті Прем'єр-ліги з триочковим відривом від "Дніпра". Також донеччани візьмуть участь в 1/2 фіналу Кубка України, де зустрінуться з представником другої ліги-черкаським "Славутичем". !zn

Читайте також:

Суркіс представив позицію ФІФА з кримським командам: сезон вони дограють в Україні

У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд в чемпіонаті РФ не буде

Футбольні матчі в Криму відбудуться: "Ворскла" дісталася на поїзді, а "Дніпро" на автобусі

"Таврія" і "Севастополь" залишаться без тренерів у разі переходу в російський чемпіонат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі