Ліга Європи: «Металіст» обіграв «Дебрецен» і достроково забезпечив собі місце у фінальній частині турніру

Поділитися
© archunion.com.ua
У середу, 1 грудня, завершилися матчі п'ятого туру групового етапу Ліги Європи. Харківський «Металіст» зумів переграти угорський «Дебрецен» і достроково забезпечив собі місце у фінальній частині першості.
У середу, 1 грудня, завершилися матчі п'ятого туру групового етапу Ліги Європи. Харківський «Металіст» зумів переграти угорський «Дебрецен» і достроково забезпечив собі місце у фінальній частині першості. Перший тайм гри пройшов без особливих «пригод». Здавалося, що обидві команди придивляються одна до одної й бояться припуститися найменшої помилки, яка призведе до пропущеного м'яча. В активі обох команд були атаки, помилки в обороні й навіть майже стовідсоткові гольові моменти. Так, на 33-й хвилині харківський клуб мало не заробив гол у свої ворота. Захисники провалили останню межу й дозволили Жолтану Кішу вийти один на один з Максимом Старцевим. Щоправда, реалізувати момент угорець не зумів. Більше того, спроба «підставитися» під воротаря, що вийшов, була реалізована не вміло, й арбітр пенальті не призначив. На перерву команди пішли з нулями на табло. Другий тайм почався одразу з сюрпризу. Дебрецен відкрив рахунок у матчі. На 48-й хвилині Крістіан Вільягра спершу підсковзнувся й залишив Петера Кабата «у грі», після чого не встиг накрити Петера Цвітковіча, на якого зробив простріл форвард Дебрецена. Останньому залишалося лише замкнути чудовий пас. Довго сумувати українським уболівальникам не довелося. Вже на 52-й хвилині «Металіст» зрівняв рахунок. Після подачі кутового атака пішла другим темпом, м'яч подали на Дениса Олійника, який з позиції лівого форварда пробив у дальній кут. Круглий потрапив у штангу, але потім від ноги Адама Боді все ж укотився у ворота Міндовга Малінаускаса. Далі темп матчу дещо впав і протікав відносно спокійно. Як виявилося, господарі поля просто заощаджували сили для фінального штурму. На 88-й хвилині Олійник на фланзі на віражі обійшов опонента і з гострого кута несподівано для Малінаускаса пробив у ближній кут. Рахунок став 2:1. Гості не зуміли відігратися і, таким чином, харківський клуб зумів довести, що він не даремно боровся в груповому етапі й тріумфально відправився у весняну фінальну частину турніру.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі