Ліга Європи: "Дніпро" не залишив шансів естонцям, "Чорноморець" мінімально обіграв албанців

Відео
Поділитися
Ліга Європи: "Дніпро" не залишив шансів естонцям, "Чорноморець" мінімально обіграв албанців © moskva.com
Українські команди в кваліфікації Ліги Європи повторили успіх київського "Динамо", однак перед відповідними матчами можуть відчувати себе по-різному.

У четвертому раунді кваліфікації Ліги Європи дніпропетровський "Дніпро" без проблем на виїзді розібрався з естонським "Ниме Калью" 3:1, а одеський "Чорноморець" здолав на домашньому стадіоні албанську "Шкендебреу" 1:0.

Матчі-відповіді цієї стаді відбудуться 29 серпня, проте вже зараз можна з упевненістю сказати, що "Дніпро" знову візьме участь в груповому турнірі Ліги Європи. "Чорноморець" же з грою на виїзді поки повинен зосередитися на боротьбі з нелегким суперником.

Нагадаємо, що раніше київське "Динамо" в Лізі Європи здобуло виїзну перемогу над казахським "Актобе" 3:2.

В історії дніпропетровського клубу вже були випадки, коли команда за сумою двох матчів поступалася в боротьбі слабшому супернику. У пам'яті ще свіжі спогади про швейцарської "Белінцоне", якій дніпряни програли швейцарської - тоді ще в розіграші Кубка УЄФА команди обмінялися перемогами, однак завдяки більшій кількості забитих м'ячів на чужому полі швейцарці вийшли в основний раунд турніру.

Ті матчі добре пам'ятає півзахисник і капітан "Дніпра" Руслан Ротань. Напевно він якимось чином спробував донести до партнерів істину про те, що футбольні поєдинки необхідно вигравати тільки на полі. "Дніпро" не став ризикувати і з перших хвилин заволодів ініціативою з представником слабкої естонської ліги. Якби не вмілі дії воротаря "Калью", вже на початку рахунок міг би бути розгромним. А так українці відзначилися двічі у другій половині стартового тайму, майже забезпечивши собі необхідний результат.

Після перерви Роман Зозуля закріпив перевагу, і навіть несподіваний гол у ворота Яна Лаштувки, забитий після грубої помилки в обороні, не вплинув на хід боротьби на полі. "Дніпро" здобув упевнену перемогу і гра в Дніпропетровську перетворюється на формальність.

"Калью" (Естонія) - Дніпро (Україна) -1:3 (0:2)

Голи: Селезньов, 23 - з пенальті (0:1). Джуліану, 36 (0:2). Зозуля, 53 (0:3). Тоомет, 54 (1:3).

"Калью" (Таллінн): Телеш, Коогас, Бяренгруб, Калласте, Жорж Родрігеш, Пурі (Жефферсон Соарес, 90+2), Сісей (Тоомет, 42), Квинтьері, Вакуі, Кімбалула, Воскобойников (Неэмело, 80).

"Дніпро" (Дніпропетровськ): Лаштувка, Влад, Мазух, Федецький, Канкава, Джуліану (Кобахідзе, 69), Коноплянка, Чеберячко, Ротань, Селезньов (Політило, 75), Зозуля.

Покарання: Сісей, 22. Квинтьері, 36. Вакуі, 61(попередження).

Суддя: Якобссон (Ісландія).

22 серпня. Таллін. "А Ле Кок Арена". 2462 глядача.

"Чорноморець" відграв уже п'яту гру в Лізі Європи, тому будь-яких проблем з настроєм або підготовкою до поєдинку з албанської командою у колективу Романа Григорчука виникнути не мало. Тим більше, на попередніх стадіях одесити показали, що можуть боротися на футбольному полі, виконуючи установку тренерського штабу.

Проте перевагу в класі над суперником "Чорноморець" зумів втілити лише ближче до кінця поєдинку - до цього підопічні Григорчука насідали на ворота "Шкендебреу", але албанська команда, мабуть, натхненна грою співвітчизників з "Кукеси" проти донецького "Металурга", чітко тримала оборону. Рятівником ситуації став півзахисник Олексій Гай, який у цьому сезоні демонструє хорошу результативність в Одесі. Гай буквально вколотив м'яч у ціль після відмінного пасу Сантани.

Утім, в Албанії одеситам буде дуже важко - будемо сподіватися, що в груповому раунді Ліги Європи зіграє ще один представник України.

"Чорноморець" - "Шкендербеу" - 1:0 (0:0)

Гол: Гай, 75.

"Чорноморець" (Одеса): Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанельо, Сантана, Гай, К.Ковальчук, Рієра, Джа Джедже (Де Матос, 79), Антонов (Діденко, 83), Самодін (Прийомов, 73).

"Скендербеу" (Корча): Шехи, Радаш, Адемір, Арапі, Гвозденовіч, Орелеси, Лиляй, Томич (Бицай, 90), Нимага (Фагу, 65), Музака (Абазии, 71), Риба.

Покарання: Адемір, 36 (попередження).

Судді: Какос, Тацис, Карсиотис (Греція).

22 серпня. Одеса. Стадіон "Чорноморець". 28 градусів. 34 000 глядачів. !zn

Читайте також:

Прем'єр-ліга України: "Волинь" і "Карпати" розійшлися миром

Суркіс вважає, що судді в Україні "втратили сором і совість"

Чемпіонат Англії: Мойес і Моурінью починають з перемог

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі