Ліга Чемпіонів: Газпромівський "Зеніт" провалився на "проклятому острові" Кіпр

Поділитися
Ліга Чемпіонів: Газпромівський "Зеніт" провалився на "проклятому острові" Кіпр © dakar.net.ua
Черговим каменем спотикання для команди з Санкт-Петербурга став скромним кіпрський АЕЛ. Мало не єдиний свій момент у матчі кіпріоти втілили в гол.

У першому матчі третього відбіркового етапу турніру Ліги Чемпіонів представник Росії "Зеніт" із Санкт-Петербурга поступився АЕЛ на Кіпрі.

У поєдинку, який за очікуванням російських уболівальників і всієї газпромівської команди, мав перетворитися на приємну прогулянку на Середземноморських просторах, у підсумку став черговим міжнародним провалом для неї.

У відповідь матч відбудеться 6 серпня у Санкт-Петербурзі. В цей же день у Копенгагені зіграє дніпропетровський "Дніпро", який у першій зустрічі розписав мирову нічию 0:0 з однойменною командою.

В інших поєдинках 3-го раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів були зафіксовані наступні результати: турнір чемпіонів - "Карабах" (Азербайджан) - "Зальцбург" (Австрія) - 2:1, "Дебрецен" (Угорщина) - БАТЕ (Білорусь) - 1:0, "Слован" (Словаччина) - "Шериф" (Молдова) - 2:1, "Ольборг" (Данія) - "Динамо" (Хорватія) - 0:1, "Легія" (Польща) - "Селтік" (Шотландія) - 4:1, "Актобе" (Казахстан) - "Стяуа" (Румунія) - 2:2, "Марибор" (Словенія) - "Маккабі" Т-А (Ізраїль) - 1:0, ХІК (Фінляндія) - АПОЕЛ (Кіпр) - 2:2, "Спарта" (Чехія) - "Мальме" (Швеція) - 4:2, "Лудогорець" (Болгарія) - "Партизан" (Сербія) - 0:0.

Турнір найсильніших - "Фейєноорд" (Нідерланди) - "Бешикташ" (Туреччина) - 1:2, "Грасхопперс" (Швейцарія) - "Лілль" (Франція) - 0:2, "Стандард" (Бельгія) - "Панатінаїкос" (Греція) - 0:0.

"Зеніт" у рамках Ліги Чемпіонів проводив перший офіційний матч сезону - чемпіонат Прем'єр-ліги Росії стартує у найближчий вікенд. Однак у розташування клубу прибули всі футболісти, в тому числі і нещодавні учасники ЧС-2018 - аргентинець Есек'єль Гарай (його "Зеніт" придбав його у "Бенфіки" ще перед мундіалем), а також невдаха Халк - один із найгірших у складі збірної Бразилії.

Як відзначають російські ЗМІ, Халк привіз із собою на "проклятий" острів Кіпр невезіння. У форварда було чимало моментів, проте він, як і інші футболісти їх не реалізував. До того ж червону картку отримав ключовий футболіст бельгійський півзахисник Аксель Вітсель - звичайно, він пропустить поєдинок.

Що стосується епітета "проклятий острів", то російські газетярі придумали його не просто так: у 2011 році вже в груповому раунді ЛЧ пітерці програли сенсаційному АПОЕЛу 1:2. А в домашній зустрічі розписали нічию 0:0.

Як би там не було, але команда із зірковим тренером Андре Віллашем-Боашем, Халком в черговий раз стала жертвами аксіоми: у футбол навчилися грати всі - не тільки бразильці і росіяни.

АЕЛ (Кіпр) - "Зеніт" (Росія) - 1:0 (0:0)

Гол: Гікевіч, 64.

АЕЛ (Лімассол): Фегруш, Карлитуш, Сиелис, Каду, Едмар, Адріан (Тагбажумі, 69), Ніколау, Гіділей, Зезінью (Лусіану Бебе, 60), Даніелзінью (Елефтеріу, 76), Гікевич.

"Зеніт" (Санкт-Петербург): Лодигін, Анюков (Смольников, 73), Нету, Гарай, Крішіто, Тимощук, Файзулін, Вітсель, Халк, Кержаков (Рондон, 60), Данні (Шатов, 69).

Попередження: Каду, 12. Крішіто, 22. Зезінью, 39. Файзулін, 43. Елефтеріу, 80.

Видалення: Вітсель, 67 (удар суперника).

Суддя: Страхоня (Хорватія).

30 липня. Ларнака. Стадіон "Антоніс Пападопулос".

Нагадаємо, що згідно з рішенням УЄФА "Зеніт" не міг зустрітися з "Дніпром" на стадії 3-го відбіркового раунду. !zn

Читайте також:

Футболісти російського чемпіонату стали найбільш неефективними у своїх збірних на ЧС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі