Легкоатлет Богдан Бондаренко завершив успішний сезон перемогою на турнірі в Італії

Поділитися
Легкоатлет Богдан Бондаренко завершив успішний сезон перемогою на турнірі в Італії Бондаренко здобув еше одну перемогу © raisport.rai.it
Чемпіон світу продовжив своє європейське турне ще однією перемогою - слідом за золотом чемпіонату світу і діамантом на "Діамантовій Лізі" українець виявився найкращим на змаганнях в Італії.

Український легкоатлет Богдан Бондаренко, який нещодавно здобув дві історичні перемоги в секторі для стрибків у висоту, завершив серію переможних виступів першим місцем на міжнародному турнірі в італійському Роверето.

З досить скромним, як для Бондаренка, результатом 2.31 м чемпіон світу-2013 і переможець "Діамантової Ліги" знову обійшов конкурентів, не давши засумніватися у своїй майстерності.

Італійська преса пов'язувала змагання у Роверето саме з участю в них українського стрибуна у висоту. Італійські газети рясніли заголовками на кшталт "Роверето в очікуванні Бондаренка" або "Почекай, Роверето, йде Бондаренко!". В цілому, українець виправдав покладені на нього надії, ось тільки українець навіть не пробував штурмувати світовий рекорд, до чого він привчив уболівальників за останній час. Як зазначив легкоатлет, його як і раніше турбує біль в ногах. Адже взявши 2.31 м, 23-річний харків'янин змазав спроби на 2.36. Швидше за все, взяття нового досягнення буде перенесено на наступний сезон.

Нагадаємо, що в серпні Бондаренко спочатку виграв золоту медаль чемпіонату світу з результатом 2.41 м (рекорд світових першостей), а потім здобув чудову перемогу у фіналі "Діамантової Ліги", отримавши в нагороду призовий діамант в 4 карати. А в липні на одному з етапів цих змагань українець побив національний рекорд, який тримався майже 30 років, стрибнувши на 2.41 м.

Відзначимо, що в Роверето у секторі для стрибків у висоту виступав Андрій Проценко і Юрій Крімаренко, які, втім, показали скромні результати - 2.24 м і 2.19 відповідно.

У бігових дисциплінах вдало виступив на 100-метрівці Сергій Смелик, показав результат 10,32, що на одну десяту менше за його особистий рекорд. У підсумку, це дозволило йому посісти 8-ме місце в компанії сильних атлетів. А ось Марія Ремень зуміла виграти змагання на 200-метрівці - пробігши дистанцію за 22,67 с, вона встановила рекорд змагань. !zn

Читайте також:

Американська легкоатлетка поскаржилася на "невдячну публіку" під час ЧС в Москві

Ганна Мельниченко принесла Україні першу золоту медаль на ЧС з легкої атлетики

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі